Kronika pomurskih policistov.

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali sedem prometnih nesreč, ki so se vse na srečo končale le z materialno škodo, štiri kazniva dejanja, deset kršitev javnega reda in miru, nesrečo pri delu, dva primera povoženja divjadi in dve poškodovanji osebnih avtomobilov na parkirnih prostorih, pri nedovoljenem vstopu v državo pa so prijeli devet tujcev in sprovajalca.

Na področju kriminalitete so obravnavali kaznivo dejanje grožnje, poškodovanje sadnega drevja, tatvino senčnikov s terase gostinskega lokala in tatvino kolesa.

Javni red in mir je bil kršen šestkrat na javnem kraju in štirikrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Na gradbišču v Murski Soboti, se je med delom na strehi poškodoval delavec. Pri izvajanju del na strehi se je z nožem porezal po nogi. Pri reševanju so pomagali soboški gasilci.

Pred naseljem Črenšovci so policisti zaustavili osebni avtomobil, saj je obstajal sum, da je voznik preko zelene meje iz Republike Hrvaške v našo državo prepeljal tujce. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da se v vozilu poleg voznika nahaja še devet tujcev, ki so mejo prestopili ilegalno. Zoper voznika sledi kazenska ovadba.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območjih Policijskih postaj Murska Sobota, Gornji Petrovci in Ljutomer.

*Naslovna fotografija je simbolična.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lauraas (nepreverjen)

Spet dobra novica za levičarje!

Starejše novice