Na pragu motoristične sezone so policisti še posebej pozorni na motoriste in mopediste ter na ustreznost njihovih vozil. Pri kontrolah cestnega prometa večkrat opažajo tudi predelana enosledna vozila.

Policisti Postaje prometne policije Celje so v teh pri izvajanju nadzora in kontrole cestnega prometa na območju Žalca ustavili voznika mopeda s konstrukcijsko omejeno hitrostjo na 25 kilometrov na uro. 

V postopku so posumili, da je moped predelan in presega konstrukcijsko omejeno hitrost.

Za moped so odredili izredni tehnični pregled, kjer se je sum policistov potrdil. Vozniku so moped zasegli, zoper voznika pa podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Celju.

Udeležence cestnega prometa ob tem opozarjajo, da kakršnekoli predelave vozil, ne le enoslednih, brez naknadne posamične odobritve s strani homologacijskega organa niso dovoljene, saj v veliki meri vplivajo na varnost voznikov, potnikov in ostalih udeležencev v javnem cestnem prometu.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
00000 (nepreverjen)

trebali bi te froce z skuteri 25km/h mal pogledat pa jih seznanit z cpp ne da takoj ko star 12-13 let dobi skuter pol pa leta po celih cestah kot da je vse njegovo ...

Starejše novice