Policisti Policijske uprave Sobota so v času od 4. do 10. novembra izvajali poostrene aktivnosti v cestnem prometu s poudarkom nad psihofizičnim stanjem voznikov.

V tem času je bil odrejenih 792 preizkusov alkoholiziranosti.

Pri osemnajstih voznikih je bilo ugotovljeno, da vozijo pod vplivom alkohola in sicer pri dvanajstih je bila koncentracija alkohola v organizmu do ,52 mg/l oziroma 1,1 promil, pri 354 pa nad 0,52 mg/l oziroma 1,1 promil.

V sklopu akcije je bil v noči iz 9.11. na 10.11. izveden tudi obsežen poostren nadzor, kjer so policisti
preverili psihofizično stanje pri 252 voznikih, od tega je bila pri šestih voznikih koncentracija alkohola višja kot je po zakonu dovoljeno.

Letos odrejenih že več kot 25 tisoč preizkusov alkoholiziranosti

Do konca oktobra so pomurski policisti odredili 25.877 preizkusov alkoholiziranosti, od katerih je bilo 842 pozitivnih. Pri 488 udeležencih v cestnem prometu je bila ugotovljena koncentracija alkohola do 0,52 mg/l oziroma 1,1 promil, pri 354 pa nad 0,52 mg/l oziroma 1,1 promil.

Vinjeni nikar za volan!

Policisti voznikom svetujejo, da naj ne vozijo pod vplivom alkohola. Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločajo za vožnjo v cestnem prometu, vozilo naj vozi oseba, ki ni uživala alkoholnih pijač, ali pa se odločijo za uporabo javnih prevoznih sredstev. Udeležence cestnega prometa opozarjajo, da naj upoštevajo tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prehitevanju, prednosti, varnostni razdalji, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov.

Policisti Policijske uprave Murska Sobota bodo z aktivnostmi in nadzori nadaljevali tudi v prihodnje.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dfg (nepreverjen)

lehko mate 200 akcij pa nede nič načik edino še slabše...
ker misli piti pa se pelati se itak bo pa dobli ga nete nikol.......
dosti nesreč je tudi zato ker lidje vozijo kak po jajcah 45 pa nogo na bremzi eli cajt ka čaka kda de mo keri plavi možakar skoča na haubo z kake dreve........spomnite se kda so policaji štrajkali keko je blo meje sraja vseposodi ker so se lidje vozili sproščeni pa res mogoče 55 ali pa 60.....

dfg (nepreverjen)

pa še to tan se pela vsaki den na 1000 kombijov z vkradjeno robo tisto rajši lovite.

In reply to by dfg (nepreverjen)

bubek (nepreverjen)

ja,pijanci se pa lejko fajn vozijo pa ogrožajo mene,pa mojo deco pa tudi tebe

In reply to by dfg (nepreverjen)

bridki (nepreverjen)

Mislim, da bi morali istočasno pozornost posvetiti telefoniranju in pisanju SMS ob vožnji. Danes je en model vozil 20 km/h na uro mimo PP Murska Sobota in telefoniral. Frajer, da mu ni para. Poleg dragih avtomobilov, ki omogočajo prostoročno telefoniranje vidiš osebke kako veselo telefonirajo ne moreš verjeti koji debili.

Gustaf (nepreverjen)

Pa kak te to pišejo? Skoro polovica je bilo pijanih ali kak? Čez mejo 1,1 promila.

A79 (nepreverjen)

Nimaš kaj voziti vinjen... PIKA! Policiji želim uspešno delo, pri odkrivanju in izločanju teh primitivcev iz prometa.

. (nepreverjen)

kaj pa starčeki ,betežniki, ki na velko uživajo narkotične analgetike pa pomirjevala, antipsihotike ipd in se na veselo vozikčkajo okoli in ogrožajo našo ter lastno varnost? to nikaj? policija nima blage veze o njih, samo ta alkohol in droge znajo pevati, idioti.

Hmmmmmm (nepreverjen)

To glede starčekov neje problem policije, ampak problem države oz. zakonodaje, štera to dovoljuvle oziroma štera ne dela v smeri preventivnih pregledov pa podobnih reči. To glede pomirjeval se strinjan, ampak ti vsevednež mi prosim povej, kak bi to preglejuvo? Bi vsakoga stavlo pa ga proso zdravniško kartoteko, sliko predala z zdravili ali pa vsakomi vzel krv pa dal v laboratorij? Sicer pa, alkohol povzroča več nesreč in seveda tudi hujpe nesreče kak pa tej tvoji starčeki, s šterimi maš očitno probleme...

In reply to by . (nepreverjen)

. (nepreverjen)

ni treba nič komplicirati. lahko se napravi hitri test, ki prav tako pokaže, če je starček na čem. Zakon pravi, da se na teh snovi ne sme voziti kar na veliko kršijo oni, le da policija to očitno ne ve, ker bi potem tudi to večkrat preverjala. Če ne drugo so vsaj narkomani tak pametni, da ne vozijo pijani, zadeti.

In reply to by Hmmmmmm (nepreverjen)

Crni vrag (nepreverjen)

Dr radicek naj pojasni zakoj tistim od 80 naprej pise pozitivna zdravniska spricevala, psihologinja potrdi, te pa delajo vec hudih telesnih poskodb v prometu ti starcki kot pijanci! Baje je ta pregled v sloveniji najlezje narediti v ms od cejle slovenije...zalostno..ali pa ze nesce.keri zove po penziji misli ka zdravo razmislja..zal ne!

In reply to by Hmmmmmm (nepreverjen)

Starejše novice