*Fotografija je simbolična
Grozi mu do pet let zapora, če mu dokažejo krivdo.

Kako malo je potrebno, da lahko pride do tragedije, smo pred nekaj manj kot dvema mesecema lahko videli na primeru enoletne deklice, ki se je skorajda utopila v domačem otroškem bazenu v Ižakovcih v občini Beltinci. 

Otrok je bil v življenjski nevarnosti

Kot smo poročali pred časom, je bil OKC Policijske uprave Murska Sobota obveščen, da je bil v Splošno bolnišnico Murska Sobota pripeljan enoletni otrok z območja občine Beltinci, ki se je utapljal v otroškem bazenu na domačem dvorišču. Hudo poškodovano deklico, ki je bila v življenjski nevarnosti so s helikopterjem odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Otrok okreval, kazenska ovadba vložena

Deklica je zdravljenje uspešno prestala in menda naj ne bi imela praktično nobenih posledic. V času njenega okrevanja so policisti in kriminalisti zbirali informacije, ob tem pa vložili tudi kazensko ovadbo zoper očeta deklice.

"V zvezi z utapljanjem otroka v Ižakovcih je na našem tožilstvu vložena kazenska ovadba zoper osebo J.P., zaradi kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti," je potrdil vodja soboškega tožilstva Drago Farič.

Okrožni državni tožilec Borut Horvat, ki mu je bila zadeva dodeljena, še ni sprejel odločitve glede vložene kazenske ovadbe. V kolikor bi se zadeva nadaljevala in bi bila očetu deklice dokazano kaznivo dejanje, mu grozi do pet let zaporne kazni. Na drugi strani, če bodo zadevo obravnavali kot malomarnost, grozi storilcu denarna kazen ali zapor do enega leta.

Komentarji (31)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Strijc. (nepreverjen)

Ali se meni zdij ali je tu opet situacija ge se izkaze policija z ten, ka nema pametnejsoga dela kak spilati idiotizem. Se pravi, ka je oca zaj najveksi kriminalec, ka je sceu skodovati svojomi otroki. In zaj z ten ka ga po moznosti notre zaprejo, narejdijo deteti se vekso skodo, ka de brez oco odrascalo. Njega je doletela verjetno ze zadostna kazen.... Nemre si nisce predstavlati kaksna stiska, oziroma straj je to! Nasa drzava! Pa nasa policija!

Čudo (nepreverjen)

Njega je lažje kaznovati in obravnavati, kak tisti dvej skupini, ki sta se pretepali na urgenci. Nad takšnimi se držijo črke zakona, pri tistih pretepačih pa vse možne finte, samo ka ne bi bilo treba ukrepati.

In reply to by Strijc. (nepreverjen)

kočevpart (nepreverjen)

ali pa kot tiste kriminalce in vlomilce, ki živijo od socialne ter ustrahujejo po Kočevju, tudi policiste je strah.

In reply to by Čudo (nepreverjen)

martjanci (nepreverjen)

to pa so kisle strani demokracije in ultra liberalne družbe ki si jo gradimo zadnjih 28 let.

In reply to by kočevpart (nepreverjen)

Xup (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ka zdaj tij cuj mejšaš drujgo ka nema nej rejpa nej nč.Oni do tuj kaznovane sigurno.Tou pijši rajše kak je keš zgino za maloga pa so bejli CIGANE vkradnole o ton pa nikome nč če bi cigan napravo tou uuuu 100 kom v 1min bi letelo

In reply to by Čudo (nepreverjen)

Varaški (nepreverjen)

Strijc
Pa ka ma tu zdaj vejze policija?
Razmin ka si ocitno nenormalno cemeren na njih, ka si gvisno dobo ze dosta kazni.
Rajsi se pijtaj ka to mamo v toj drzavi za zakonov pa sodnikov??

In reply to by Strijc. (nepreverjen)

Strijc. (nepreverjen)

Vsaki pregon oziroma obtoznica se zaca pri policiji. Policija napise predlog kazenskoga pregona na tozilstvo. In tozilstvo na predlog policije da dale na sodisce, ker to more. In ja, cemeren san na policijo zaradi kretenizma keroga izvajajo. Brez brige boj pri meni glede kazni. Ide se za to, ka nekak dela dolocene stvari tak, odloco bi se pa lejko nacek. Pri taksnih situacijaj dobin obcutek, ka se taksne stvarij vlacijo okoli zavolo naberanja tock.

In reply to by Varaški (nepreverjen)

Odgovor: strijc-u (nepreverjen)

Imate v popolnosti prav. Znane so zgodbe, ena me dotaknila, oče sina kateri je storil samomor zaradi PP. Prosil medije, da pišejo o tem na vsako obletnico njegove smrti. Fant sicer ni bil v popolnosti čist, preprodajal je avtomobile in se tako zameril marsikomu. Policijskega terorja ni mogel več prenesti, iz njega so naredili kriminalca, najhujšega in ga strpali v zapor, za dolga leta. Najprej pomislimo na policaje, ko se nam godi krivica tudi, ko pa pridejo, kaj storijo. Ženske po 40 bi jim naj najbolj zaupale, kar jim sproža posmehe, smejejo se na široko, cel čas postopka:˝gospa pa niste vi malo preveč občutljivi ?˝ Potem so se odločili, njihova uprava, da me bo še enkrat pokasirala, oni ne bodo delali zastonj, poslali so ponovno terjatev, to sem že plačala, kar je brez odrezka nično. Pred inšpektorja predložim to naslednjič in ta zagotovi, da je zadeva urejena. Bila je do tedaj, ko so nastopili z odtegljajem od inval. pokojnine. Furs je odtegnil, zato se naj napotim k njim. PP Murska Sobota ne bo hodila in delala zastonj. Vse je neverjetno, vendar imam dokaz, to je bančno nakazilo, vrnili so mi zaseženi znesek!

In reply to by Strijc. (nepreverjen)

Sodniki uničuj… (nepreverjen)

Skozi prizmo zakona, pišejo nerazumne sodbe. Policisti bi morali biti v službi naroda- pa niso. Podajajo ovadbe, katere so na sodnijah verodostojne. Policist je priča in sodnik, je še marsikaj drugega, tudi tedaj, ko ni bil priča dogodku ve napisati z veliko gotovostjo, nikoli z verjetnostjo, da bi naj bilo tako, ker so mu tako povedali. Rajonski policist Beltinec bi se naj ukvarjal z njihovimi Romi in ne preganjal eno žensko, katero sumijo za vse nevole po celem Prekmurju.

In reply to by Varaški (nepreverjen)

foterdo (nepreverjen)

Še dokaz o kocebvski izmeckih mentalbono pohabljeni vrsti https://www.slovenskenovice.si/kronika/doma/clanek/foto-z-motiko-so-ji-…

In reply to by Strijc. (nepreverjen)

MAFIJA 2x (nepreverjen)

Najlažje je ovaditi take ljudi, čisti lepi posel policije. Ka se je pa zgodilo z tisto tožilko ki je do daske pijana vozila in bi lahko ubila ljudi na cesti ? Grozi tudi njej do 5 let čuze, NE ker je na pravi strani MAFIJE.

IgnoratioIurisNocet (nepreverjen)

Eni ste pa rejsan svetovni pametnjakoviči,...zakoni so javni pa lejko preštejte pa te pisarite! Policija more ene zadeve opraviti po uradnoj dužnosti,..,se pravi v ton primeri se je zgoudilo diteti, za šteroga je nikak pač odgovoren, geli bar! Policija vloži ovadbo, če je sum kaznivoga dejanja, štero lejko tožilec zavrže ali pa touži, te dale pa odloča sodnik,...kak pasulj jasno! Zakoni so javni, pa si malo preštite,...nepoznavanje van lejko škoudi! Tak tou ide pa nikak nači, pa nikše nabejranje pik je nej tou! Ne pomejni ka de nikak obsojeni če policija vloži ovadbo, ker policija ne soudi,...

Strijc. (nepreverjen)

Tako! Zakoni so za vse isti! Ampak pomembno je znati tudi to, ka NE VALAJO ZA VSE ISTO! Ci bi se to zgodilo policaji, ali pa sodniki, ali pa sineki od kaksnoga voluhara, bi pa stvar ze ob zbiranje obvestil bijla zakljucena! Tak je to pa nikak naci. Vsi znamo ka je tak! Ges znan kak bi po duznosti mogla delati policija. Isto kak kda se nekak prehitro pela. Tejbe verjetno, pa mejne de kazno policaj, ci se pa pela od drujgoga policaja zena ali pa od sodnijka sin, pa je sploj nej pomembno kelko se je prekoracila hitrost, pa ce je sofer biu pijan/drogerani al nej. Se izda opozorilo, al pa nanc tou nej!!!! Pa ne motajte o pravnoj drzavi, ka je tou nasa draga Slovenija nej nikdar bijla, pa niti nikdar nede. Primer; ide drujzba 5 dedof po ostarijaj lokat. Vsi isto pigejo, napigejo se do daske. Eden de seveda vozo auto,,in tej eden je zaposleni kak policaj. Ker njeme nede nisce nika delo, pa ga nede obravnavo. Se ti/van zdij tou posteno? Kak ovi idioti ka so pilij v sluzbenon cajti, pa ovo smrklo okoli vlacili pa se snemali. Dobili so suspenz, zaj pa scejo slujzbo nazaj. Je to posteno? Isti clovik je nekomi napijso kazen ka je mel alkohol v krvi, 2 dnij za ten pa je un taksne stvarij delo! Obsojan taksna dejanja, ampak point je v ton, ka so zakoni zato, ka se maloga cloveka jebe pa vlaci okoli. Pravi kriminalci se nan pa smigejo v face! Bogi oca toga diteta! Vsi smo krvavi pod kozo, in clovik je bitje napak, kar je cista normalno. Ampak neksna moralna pravila bi pa tudi mogla obstajati.

In reply to by IgnoratioIurisNocet (nepreverjen)

nithdil (nepreverjen)

@IgnoratioIurisNocet; ne mantraj se, lidje tu majo emocio > racio, žal, zatou pa smo tan ge smo

In reply to by IgnoratioIurisNocet (nepreverjen)

IgnoratioIurisNocet (nepreverjen)

Maš prav, skrbi me edino kakšo raven intelekta eni izkazüvlejo s svojimi komentarami, ka nemajo v riti mesta! Vüpan ka je takši samo peščica, vači se nan slabo piše,...!

In reply to by nithdil (nepreverjen)

Ignoratioluris… (nepreverjen)

Točke ali kaj podobnega, raje prinesi naprej to, kako pridejo do nagrade za vestno delo. Vsak ve, da imajo-imate nagrado, če napišejo čim več položnic. Vendar le enim, kar je seveda dovolj, ko pridejo na kršenje JRM in kaznijo tistega kateri jih pokliče! Ne delajte se pametne, to bodite, ko vas kdo spremlati in boste dobili nalog 250€, napadalec pa bi naj, bi po njihovi-policajski lažnivi korupcijski navezi z rodbino napadalca, ta bi naj dobil 2 x več. Zdaj že lažejo, prokleta banda od policije, pokasirala je osebo katero je sosed vlekel za lase na svoj grunt, da ji pokaže mejo. Pokliče ona varuhe, ti bodo zapisali in se bo vedelo kaj je bilo. Pa so zapisali, da sta se pretepla. Pred njihovo postajo bom imela na transparentu napisano ali se dva tudi posilita, ko moški posili žensko? PRIREJAJO ZAPISNIKE TAKO KOT JIM PRIJATELJI POVEDO.

In reply to by IgnoratioIurisNocet (nepreverjen)

kocit (nepreverjen)

ka za Jankuviča pa zakone ne velajo???

In reply to by IgnoratioIurisNocet (nepreverjen)

Babn (nepreverjen)

Oca je svojo "kazen" ze dobo... nehigiensko je oceta po takson dogodki se mantrati na sodisci. Sploj pa ce se dokaze ka je skrben oca. OPROSTITI GA!

Edo (nepreverjen)

Tu so zdaj mocni vsi od policije do ostalih ovaditi ga zaprejti ga kak koli je bilo zgodilo se je pac oca je ze zadosta dobo prevec to so teske stvari za starse zelo bolece

belzebub (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Zemla odpri se, potejgni v sejbe večino zgornjih imbecilnih komentatorov, pa nas rejši čitanja takšnih primitivnih komentarov.

ZA belzebub (nepreverjen)

Poslušaj tip tebi ni pomoči uživaš nedovoljene substance in dobivaš socialno pomoč.

In reply to by belzebub (nepreverjen)

bigfish (nepreverjen)

Vupan, ka še se sodnik odločo po "zdravi kmečki pameti"! Oče je že zadosti pretrpel z tem dogodkom. Vso srečo!

Jajaj (nepreverjen)

Šarec p... R zabiti pa njegovi ritojaniki se naj sami sebe kazensko ovadijo, ko bodo mogoce mlado življenje uničili, ko bodo obdavčili malega KRISA jebemo mater pa državo, ka če bi npr 500tisoč slovencev vkup stoplo pol državnega zbora brisalo z obličja sveta potem pa nam naj sodijo in nas zaprejo ce majo v zaporih toliko kapacitete pm pa drzavo pa vse skup u picko mater jebeno

martjanci (nepreverjen)

Nevem če si samo beden provokator ali pa ekstremno neumen osebek

1. Sodbe izreka SODIŠČE po zakonih izpred 10, 20 let. Vlada nima s tem čisto nič.
2. Prispevki zbrani za Krisa se NE BODO obdavčili. Je bilo že javno povedano večkrat. Ampak tebi podobni imbecili še vedno pisarite neresnice.

In reply to by Jajaj (nepreverjen)

Markod (nepreverjen)

Farič je še nobenoga primera nej dobil

Trumi (nepreverjen)

Pa vij mediji ste totalno zbešnjeni.
Prvo ste pijsali ka je dejte mrlo, te ste pijsali ka je bilau dejte v hudi življenski nevarnosti, na konci je nikaj od toga nej rejsan, ka so dejte samo preventivno odpelali.
Aja, pa dejte pišen zatao, ka še sami nevejte či je dečko ali deklica, ker je seposedi inačik napisano! Se lejko poenotite, zvejdite prave informacije pa opravlate svoje delo kak se spodobi? Ziher so vas na faksi nej tak lagati fčilij, ali pač...?

Gnes (nepreverjen)

Prav mas, meni je tuj nej vec jasno ka pomeni biti novinar gnes den, Ali je zadosta ka znas prepisovati z interneta, pa se tou tak z pettreste ,ali pa ka tou ka pises tuj sam preveris , pa to vse aktere pijtas, nej samo eno stran, te se pa cudijo ka nisce vec ne ste casopisov,!

böltinci (nepreverjen)

Slišati je bilo drugače ,kot vi zgoraj komentirate .

V Beltincih je… (nepreverjen)

Marsikaj se dogaja v tej občini, najboljše bo, da pošljete inšpektorico na teren. Ona z največjo zagnanostjo lovi babo, katere rože rastejo previsoko!!!!!! Inšpektorica mora zpolnjevati povelja ene skupnosti, te narekujejo vsem instancam, vsem prijateljem in še od teh prijateljem. Kar sobotoinfo ne zanima, oni so sami takšni, da vse predrugačijo. Same neumnosti, nobene resnične zgodbe ni, pravzaprav jih resnica ne zanima.

In reply to by böltinci (nepreverjen)

Bindi (nepreverjen)

Kakšna splošna nevarnost, kvečjemu zanemarjanje mladoletne osebe. Privat bazen je bil. Gda pa so se zbili na urgenci, pa je za policaje nej bila povzročitev splošne nevarnosti?

nagicigan (nepreverjen)

Bindi.... znaš kak pravijo ... dober cigan je mrtev cigan.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice