Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so minulo soboto zvečer med kontrolo  cestnega prometa na izvozu iz avtoceste Dolnji Lakoš ustavili in kontrolirali 49-letnega državljana Romunije, ki je vozil osebni avtomobil znamke BMW X5, španskih registrskih številk.

Pri podrobnejši kontroli vozila je bilo ugotovljeno, da voznik ne poseduje nobenih dokumentov za vozilo, ki je vredno okrog 90.000 evrov. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da je bilo vozilo kot novo še ne registrirano ukradeno v Italiji.

Že dan prej pa so pomurski policisti v dopoldanskem času so policisti omenjene enote na pomurski avtocesti Dolinsko sever imeli v postopku 40-letnega državljana Ukrajine, ki je vozil osebni avtomobil znamke Range Rover Sport, ukrajinskih registrskih številk. Pri kontroli vozila in zbranih podatkih je bilo ugotovljeno, da je vozilo manipulirano, prav tako je bilo za vozilo izdano prirejeno ukrajinsko prometno dovoljenje.

V nadaljevanju so pomurski policisti skupaj s kriminalisti SKP PU ugotovili, da je bilo vozilo meseca decembra 2017 ukradeno v Španiji, vredno okrog 65.000 evrov. Obe  vozili  sta  bili  zaseženi.

Tujca sta bila pridržana in po zaslišanju izpuščena. Zoper oba bo podana kazenska ovadba.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
T (nepreverjen)

Zakaj so kriminalce izpustili? Da dale kradejo? Ali policija obdrži avte za svoje?

Starejše novice