Soboški policisti zasegli strelno orožje, preiskali tudi tatvine.

Na novinarski konferenci, na kateri so v Policijski upravi Murska Sobota danes predstavili več uspešno preiskanih kaznivih dejanj tatvin in ropov, je komandir soboške policijske postaje Tomislav Habulin spregovorili tudi o nedavnem zasegu strelnega orožja.

Kot je dejal, so policisti minuli ponedeljek na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo na območju Murske Sobote, pri čemer so zasegli dve pištoli in nekaj streliva. 

Po kategorizaciji orožja zoper kršitelja sledi prekrškovni postopek zaradi suma prekrška po zakonu o orožju, za kar je predpisana denarna kazen 500-1.500 evrov.

Ukradel kosilnici, otroško kolo in motorne žage

V okviru novinarske konference je Habulin sicer razkril še podrobnosti preiskave tatvine dveh vrtnih kosilnic in otroškega kolesa, ki so jo istega dne obravnavali na območju Murske Sobote. 

Osumljeni je bil s strani policistov prijet, odtujen predmeti pa so bili vrnjeni oškodovancu. Zoper 51-letnega storilca bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje tatvine, za kar je predpisana denarna kazen ali zapor do enega leta, razlagajo soboški policisti. 

Pri nadaljnjem delu je nato bilo še ugotovljeno, da je isti storilec pred mesecem dni, med 5. in 8. avgustom letos izvršil tatvino treh motornih žag. Policisti so del odtujenih predmetov zasegli in vrnili lastniku. Za kaznivo dejanje tatvine je predpisana zaporna kazen do treh let.

V primeru kaznivega dejanja čimprej obvestite policijo

Na Policijski postaji Murska Sobota ocenjujejo, da na našem območju živimo varno. Občane pa pozivajo, naj se v primeru, da postanejo žrtev kaznivega dejanja, ne izpostavljajo, naj si skušajo zapomniti čim več podatkov o storilcih ter naj čim prej oziroma takoj po storitvi kaznivega dejanja pokličejo policijo.

Zaželeno je upoštevanje samozaščitnih ukrepov, predvsem na področju premoženjskih kaznivih dejanj, še dodajajo.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
teta pehta (nepreverjen)

Ojojoj, ena majhna pištolica in ena stara nabijača, ki ima samo še muzejsko vrednost. To so trofeje naše policije. Glavno, da so Jankoviću odpisali 29.000.000,00 EUR !!!

... zasegli tu… (nepreverjen)
nagicigan (nepreverjen)

če bo narod pameten si itak moramo nabaviti pištolice za ..... pri tej naši levi vladi. TETA PEHTA imaš prav 29 .milijonov je pa nič vredno,vse tri jankoviče vzeti na muho in - - -.

Starejše novice