Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so minulo soboto prijeli državljana Romunije in jima zasegli ukraden avtomobil.

V soboto malo po polnoči so policisti med kontrolo cestnega prometa na pomurski avtocesti, natančneje na počivališču Dolinsko jug, zaustavili in kontrolirali osebni avtomobil znamke Toyota poljskih registrskih številk. 

V vozilu sta se kot 34-letni voznik in 27-letni sopotnik nahajala dva državljana Romunije. Pri nadaljnjem postopku so policisti ugotovili določena neujemanja pri vozilu ter izjavah tujcev. Na podlagi zbiranja obvestil in sodelovanja s tujimi varnostnimi organi, je bilo ugotovljeno, da je bilo vozilo v mesecu oktobru 2020 ukradeno v Italiji. Vozilo je bilo zaseženo. 

Eden izmed državljanov Romunije je v postopku izročil še dodaten kontaktni ključ za podobno motorno vozilo in na podlagi posredovanja informacij tujim varnostnim organom, je bilo na območju Madžarske zaseženo še drugo ukradeno vozilo Toyota. 

Obema osumljenima je bila odvzeta prostost in bo zoper oba podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Prikrivanja po 217. členu KZ-1.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice