Preiskava incidenta na Hotizi, v katerega sta bila vpletena dva policista in tujec, se je zaključila z opominom. Vendar pa ravnanje policistov preiskuje tudi Specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije.

Zgodba o dogajanju na maloobmejnem prehodu na Hotizi, kjer so policisti julija lani pri obravnavi državljana Madžarske, uporabili krepke in neprimerne besede, ki nikakor ne sodijo v delovne dolžnosti slovenske policije, je dobila svoj epilog. Vpletena policista sta jo odnesla z opominom, tujec pa je prejel plačilni nalog.

Spomnimo, da je Madžaru pri prehodu meje zmanjkalo 40 od zahtevanih 83 centov, kolikor je treba plačati pri malomejnem prehodu. Policisti so se na njegovo prošnjo, da mu posodijo 40 centov, odzvali izjemno negativno, njegove besede, da je le novinar in da naj z njim ne delajo kot s teroristom, pa so naletele na še hujši odziv.

Ustanovljena je bila disciplinska komisija

Kot so nam pojasnili na Policijski upravi Murska Sobota, je bila v zvezi z incidentom na Hotizi ustanovljena disciplinska komisija, ki je preučila vse okoliščine in nato na podlagi tega izrekla sankcijo. Disciplinski postopek se je tako vodil zoper dva policista zaradi dejanj, ki »so pomenila kršitev določil pogodbe o zaposlitvi ter veljavnih predpisov na področju nalog in pooblastil Policije«. Kot še dodajajo, je disciplinska komisija pri svoji odločitvi samostojna.

Policista storila »lažjo« disciplinsko kršitev

Disciplinski postopek je tako že zaključen, policistoma pa je bil izrečen opomin zaradi storitve lažje disciplinske kršitve. »Ravnanje policistov preiskuje tudi Specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije,« še pojasnjuje predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Murska Sobota Suzana Rauš, ki pa podatka, v kakšni fazi je postopek pri omenjenem organu, nima.

Bližnje srečanje s policistoma na Hotizi pa je udarilo po denarnici tudi tujca. Kot pojasnjuje  Rauševa je Madžaru pristojna policijska enota izdala plačilni nalog zaradi nedostojnega vedenja. Po naših informacijah gre za aktivista Gábor László Rácza, ki naj bi bil po nekaterih informacijah začetnik organizacije za zaščito pravic katoličanov. Na Youtubu lahko tako najdemo precej podobnih videov, kjer je Madžar na meji težav.

Preberite še: VIDEO: "Te potegnem tak ka v šumo zletiš!" - besede, vredne policije? in Damir Ivančić: Ni mi v čast, kar se je dogajalo na Hotizi.

S spleta

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Filippo (nepreverjen)

Ovoga "ovo je Slovenija, bre" pa tak baje nega več pri policiji.

Gost (nepreverjen)

Ni mi jasno, zakaj tako zelo hitra odločitev...

Policajka (nepreverjen)

Pravo "policajsko" obnašanje...

gajzi

Vej pa ta je delala pri Hanžekoviči zdaj pa policajka ?Ja že negda je bilou ka so zidari ,peki ,kelnari in šlosari šli v Tacen 6 mejsecov in so gratali policaji tak ka nej zaman njeno obnašanje .Njeni slogan je ; Te potegnen ta ka ta v šumo zletijš .Nemaš kaijne geld ???Te opomijn je kak da glüjomi pravimo dobro jütro telko ka nan očij zamažejo .Ova ma tak velke očalje gor ka san jes nej mel takšij da san švasal .Eh

Medicius79

Ob tem res nestrokovnem postopku dveh policistov ne pozabimo, da Gábor László Rácza nalašč provicira in izziva uradne osebe. Zato tudi s sabo nosi kamero, a ne. Najprej jih namenoma sprovicira, objavi pa samo tisto, kar vi želite videti oz. slišati.
Nisem policist, se mi pa zdi izgubljen čas policistov, ko se morajo ukvarjati s takim potepuškim izzivačem, kateremu je cilj izključno, da naredi pi7darijo in jo posname. Takšen 1d10t ne razume lepe besede ampak vztraja dokler ne doseže cilja.
Škoda in primitivno se mi zdi, da bi zdaj tu vse breme pripisali policistom in jih vse zmetali v isti koš.

Gladiator.

Kak je že bilo napisano: ne pozabite ka je Mađar prišo ta izključno z namenom ka sprovocera policaje. In vupan ka razmite ka ma tudi policaj nekšno mejo oz. toleranco. Krvavi je pod kožo tak kak vsi. In v praksi je nemogoče pričakuvati ka ga nemreš 'svaditi'.

Ge bi verjetno Madžara po vseh teh besedaj s kerimi je blato policaje spoko v šumi kak zavca. Zato pa nikar nemo mogo biti policaj ka neman živcov za takšne izzivalne drekače.

davčna2

Novinar ne vej ka bi pisal, pa nekšne stare zadeve ven vlači. To pa je sposobnost-vsaka čast.

Gost (nepreverjen)

davčna2, tebi šepa sposobnost dojemanja?! Ka misliš, zakoj je objavljeni tej članek glij zdaj?

ma (nepreverjen)

davča itak, nemesto kaj čednoga bedarije pišo

Resnica za Narod

Ja kaj ste pa pričakovali, kake sankcije:) Ovo je Slovenija i nema kazni.) policaj je za pokoj to vsi vedo ki ga poznaji ker izponjuje pogoje za pokoj. Ampak ker ne želi še v penzijo --->zato dela. Ovo vam je Slovenija:)

ejni (nepreverjen)

...ee te tak majnen ka v šanec spadneš... hahaha, se pravi če jas tako policaji nazaj poven je to le lažja kršitev in dobim samo opominček, jupi bravo

Resnica za Narod

Včeraj 14.4.2014 so se veselili vsi zaposleni na Občini v Veliki Polani ker je imel župan Damijan JAKLIN
župan občine Velika Polana 40-ti rojstni dan. Enostavno je ob 11 uri zaprl občino in povabil vse zaposlene domov k sebi na pogostitev.Verjetno jim ni pisal dopuste:)to je 4ure X več kot 30 ljudi jih je bilo si sami izračunajte koliko je to denarja! In je bila Občina nadaljne zaprta. Brez kakršnega koli obrazložila. Marsikaj se dogaja v Veliki Polani (nepravilnosti) ampak vsi molčijo o tem. Da ne govorim o računu o smeteh da ljudje dobijo znesek glede kilaže smetih! Na računu piše: Storitev zbiranja komunalnih odpadkov 50kg in nekaj malega zraven. Obveščen sem pa da imajo skoraj prazne smetišne zabojnike ko jim odvažajo smeti! Natura Vepo družba za komunalne storitve d.o.o.
Velika Polana 111 9225 Velika Polana odvaža smeti naj mi nekdo obrazloži zakaj je ta naslov enak kot Županov ? To leto so prvič kosovne odpadke odvažali in so občani dobili k računu za smeti tudi zraven znesek za kosovne odpadke da morejo plačat.Nisem vedel v katero rubriko pišem zato sem sem..

123 (nepreverjen)

Me zanima, či bi što drugi policaja žalo, či bi dobo tak malo kazen.... GAMAD !

nevenneven (nepreverjen)

vogrin (MADŽAR) je doubo plačilni nalog,nikaj pa ne piše kelko 10,15,30,evrov ???? ali pa 150,300 ali 500 evrov za žalitev jaz bi njemi dal plačilni nalog za 3000 e ali še več,pred tem pa še v šumo in pendrek v roke in ....te pa ne bi on več žalo niti ene policije na prehodih,pa ne bi več proso za 40 centov,ka bi doma sedo na riti in si malo premislo, če bi doubo po hrbti ....no tou je moje mišlenje, kak bi pa drugi z njim delali pa ne vem....

Ražnjič (nepreverjen)

Take mamo pri nas! Za nagrado pa ta esce napredovala.

tug (nepreverjen)

Če bi bilou obratno, ka bi npr. ge gučo takšne stvari policaji, bi dobo kakšne pol let zapora, oni pa samo opomin...

tredfv (nepreverjen)

Tisti, šteri ste na strani policajov: So rejsan pravilno odreagejrale? Ne bi bilou bole humano, ka bi ga dvakrat opomnili, njemi dali nalog, če bi pa še dale provocejro pa bi ga odpelali seuf? Če mene nešče provocira pa ga npr. vdarin, san kriv ge. Če ga začan žaliti, kak so storili ti osebki tu, san tudi ge kriv. Nej mi povedati, ka boljše nebi mogli reagirati. SEVEDA KA BI LEJKO!

hahabrrrrrrrrr (nepreverjen)

Resnica za Narod,ka je tebej nej povabo na rojstni den?Mogouče je pozabo,bou pa drugo leto,sigurno.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice