Policisti so minuli teden zasegli 10 kilogramov konoplje.

Vodja Oddelka za organizirano kriminaliteto Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota, Roman Medik, je danes predstavil kriminalistično preiskavo, med katero so policisti zasegli večjo količino prepovedane droge konoplje.

Kot je povedal, so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota minulo sredo okrog 23.30 ure na kontrolni točki Dolinsko na avtocesti v smeri Maribora zaustavili in kontrolirali vozilo znamke Mercedes Benz, hrvaških registrskih številk, ki ga je vozil 40-letni državljan Republike Hrvaške. Sopotnica v vozilu je bila 26-letna državljanka Republike Hrvaške.

Voznik v preteklosti že obravnavan

Med rutinsko kontrolo voznika in sopotnice je bilo preko uradnih evidenc policije ugotovljeno, da je voznik operativno zanimiva oseba, ki je s strani kriminalistov Policijske uprave Murska Sobota v preteklosti že bil obravnavan za kazniva dejanja, povezana s preprodajo prepovedanih drog.

V sled ugotovljenega in drugih ugotovitev policistov so bili podani razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, zato so se v nadaljnji postopek vključili kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota in vodnik službenega psa za odkrivanje prepovedanih drog.

Službeni pes odkril kokain, v rezervoarju za plin še konopljo

Opravljen je bil pregled prevoznega sredstva, potnikov in prtljage.

"Pri pregledu notranjosti vozila je službeni pes za odkrivanje drog našel manjši zavoj bele snovi, za katero se je izkazalo, da gre za prepovedano drogo kokain. V nadaljevanju postopka je službeni pes, prav tako nakazal predele v vozilu, kjer je obstajala velika verjetnost prisotnosti prepovedane droge.

Na podlagi omenjenih ugotovitev in utemeljenih razlogov za sum, da je v vozilu skrite še več prepovedane droge so kriminalisti 14.3.2019, odvzeli prostost obema državljanoma R Hrvaške in vozilo zasegli. Po pridobitvi odredbe s strani Okrožnega sodišča v Murski Soboti je bila opravljena preiskava vozila, kjer je bilo v prirejenem prostoru rezervoarja za plin najdeno 20 zavojev po 500 gramov prepovedane droge konoplje," pojasnjujejo v PUMS.  

Zoper 40-letnika odrejen pripor, 26-letnica izpuščena iz pridržanja

Po zasegu prepovedane droge in prevoznega sredstva je bil osumljeni 40-letni državljan Republike Hrvaške s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil pripor.

Sopotnica v vozilu je medtem minuli četrtek po izvedenem prekrškovnem postopku zaradi zasega kokaina bila izpuščena iz pridržanja.

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
stary1 (nepreverjen)

Bravo policija
Ali se zavedate koliko gorja ste preprečili

gost3214 (nepreverjen)

kakšnega gorja?

In reply to by stary1 (nepreverjen)

Lojz-hosentreger (nepreverjen)

to vesta tvoja butasta mama in pijani otac

In reply to by gost3214 (nepreverjen)

Janko brez metka (nepreverjen)

Še dobro, da so meli psa s sabo, drugače bi samo konopljo našli.

Kandelaber (nepreverjen)

Te pa prej ka je pes človekov najbokši prijatelj ...

Maček te ne bi tak hitro izdal ...

Ha? (nepreverjen)

Ufff, takšne količine pa nedo tak hitro vkraj vrgli ;)

zvoncek1 (nepreverjen)

za ta dva in še vse druge mafijaše bi moglo biti tako, kot je bilo v stari YUGI ... GOLI OTOK ali UZELA GA MAGLA in je problem rešen a ni tako ???????

DF (nepreverjen)

kaj to pomeni uzela ga magla

In reply to by zvoncek1 (nepreverjen)

neveneven (nepreverjen)

po mojem je zvonček mislil, ODŠEL JE V MEGLO in GA NISO VEČ NIKOLI NAŠLI.

In reply to by DF (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Ka te majo izpostavo na Lendavski 19 b?

vodka (nepreverjen)

Mislin na te šteri so tou prevažali.

In reply to by vodka (nepreverjen)

pesjanar (nepreverjen)

Prokleti pes....

Kavaššš (nepreverjen)

Pa je mel prste zmejs helo lowi najd,Ka pa prijatelj princ Erdeča kapnika

lauraas (nepreverjen)

Res bo treba legalizirat, saj pa zdaj, ko so policaji od žetve do zdaj že našli ogromne količine, na trgu ni konoplje - suša. Z legalizacijo bi pa lepo vsak odvisnik sebi posadil za celo leto in še kaj malega prodal in ne bi bilo pomanjkanja! Poredna policija.

black panter. (nepreverjen)

mene pa zanima ali ima ta članek kaj veze z ono učiteljico ki je baje tukla otroka

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice