V prostorih PU Maribor so danes medijem podali informacije o preiskavi dveh ropov, ki sta bila izvršena v Trnovski vasi in v Veržeju.

Spomnimo, da je 20. novembra neznan storilec oropal pošto v Veržeju. Poštni uslužbenki je zagrozil s pištolo in zahteval denar, delavka mu ga je izročila. Ukradel je okrog 6800 evrov, a se je denar zaradi varovalnega sistema obarval, kasneje so ga našli v bližini ropa.

12. decembra se je rop zgodil še v poštni poslovalnici v Trnovski vasi. Oboroženi storilec je po dejanju pobegnil neznano kam. Po intenzivni iskalni akciji, tudi s cestnimi blokadami, so policisti kasneje istega dne prijeli osumljenca.

Policisti in kriminalisti obeh policijskih uprav sodelovali 

Možje v modrem so hitro opazili, da sta bila oborožena ropa izvršena na podoben način in v časovnem sosledju, sta potrdila Beno Meglič, vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, in Bojan Rous, vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor. 

Po drugem ropu so utemeljeno osumljenega storilca izsledili murskosoboški policisti, in sicer na podlagi obvestil mariborskih policistov. Kot je dejal Rous, so izsledili njegovo vozilo, v bližini njegovega doma postavili zasedo in ga, ko je dom zapustil, ustavili v prometu ter mu odvzeli prostost.

16. decembra 2019 so možje v modrem našli še oblačila, ki jih je nosil med storitijo kaznivega dejanja, a orožja, ki ga je uporabljal med izvršitvijo obeh kaznivih dejanj tudi po hišni preiskavavi še niso našli. 

Kot je razkril Meglič, gre za odvisnika od prepovedanih drog, ki je na tak način iskal sredstva za nakup drog. Že je bil priveden pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor, na tožilstvo je podana tudi kazenska ovadba.

S spleta

Komentarji (42)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
12 (nepreverjen)

Bravo za organe pregona

Bubek (nepreverjen)

lekar je iz Bakovec(malih)

slvkos (nepreverjen)

zakaj ne napišete imena in priimka zakaj skrivate kriminalce ko pa že točno veste da st prijeli pravega objaviti sliko in polni naslov naj se ve kdo je

VRANA (nepreverjen)

Ni katoliški duhovnik ali pa iz "druge opcije"... Če bi bil kaj od tega, bi pisalo 4 članke, z imeni in priimki... Jaz osebno sem za nediskriminatorno objavo kriminalcev, pedofilov, posiljevalcev, lopovov,.....

In reply to by slvkos (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Ropal je zaradi denarja, ki ga je potreboval zaradi odvisnosti od drog.
Ni pa šlataril in posiljeval otrok!!!
Primerjava ropa in pedofilije v cerki je sprevržena in skrajno neokusna!!!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Pax, skrajno neokusen in sprevržen si edinole ti!! Na koncu bo še "siromak", ki zaradi "bolezni" in genskega zapisa v družini (nagnjenost k odvisnostim) NI KRIV ničesar, kajne?? O, ti plemeniti drogeraš.... Dajmo organizirat akcijo: pošlji SMS "MAMILOPAPEK5" ali "MAMILOPAPEK20" na številko 1919 in doniraj 5€ ali 20€. Je v dobre namene, za drogeraša, ki potrebuje denar. Resnično potrebuje.

In reply to by Pax (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Vrana kleropedofilska!
Nikjer nisem napisal, da rop odobravam. Napisal sem samo, da ne gre enačiti kaznivega dejanja, ki je bilo posledica odvisnosti in dejanj sprevrženega pedofilskega klera.
Ampak tebi to razložiti je misija nemogoče. Pa še to: Drogeraš se lahko odvisnosti ozdravi, tvoji pingvini v krilu, pa bodo nesnage ostali za vedno (seveda z redkimi izjemami).
Adijo nesnaga!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Pax, kak si lejko takšno govno nedonošeno? Medtem, ko jaz zavračam rop, drogiranje, pedofilijo, posilstva, lopovščine, VSE kriminalne zadeve... ti pristaneš nekako na strani kot zagovornik drogeraša in roparja in drugemu talaš nekše psovke, hahahaha....
Ja, in tudi ti imaš volilno pravico, hihihihi... Po vsemu sodeč si ti večkrat mami padel na tla, direktno z glavo naprej.

In reply to by Pax (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Ne samo, da si kleropedofilski degeneriranec, brati tudi ne veš.
Fuj nesnaga!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Pax, retardek, ne oglašaj se več, ka nemaš osnove logike. Moj izvoren stavek je bil: "Jaz osebno sem za nediskriminatorno objavo kriminalcev, pedofilov, posiljevalcev, lopovov,....."

Očitno obsojam VSE, vsako kriminalno dejanje!!!! A ti tele začneš relativizirat, da je nekaj bolj, nekaj manj grozno. Pa ti si kreten od kretena. "Ni pa šlataril in posiljeval otrok!!!" Aha, to ni počel, torej je vse OK, niti ni tak slab... Zanemarimo pištolo (ogrožanje življenja nekoga), pustimo to, ne vemo kakšne okoliščine so ga pripeljale v to, hahahaha.... Vidiš kakšna nesnaga si??? Zdaj se pa še naj najde eden, ka napiše, OK-pedofil je šlataril otroke, ampak življenje ni bilo ogroženo. Torej to ni za primerjati z pištolo in izgubo življenja. Takrat boš pa ogorčen kajne, nesnaga???

Seveda je PRAVILNO, da bi bil ogorčen-ker je tudi to relativiziranje gnusnega dejanja in posredno zagovor in odobravanje!!!!!!! Kakor ti zagovarjaš lopova, drogeraša, potencialnega ubijalca!!!

Da pa ti meni talaš neke sprevržene psovke, je pa tvoje ogledalo-to si pač ti. Ko se dvigneš na nivo človeka in obsodiš VSA kriminalna dejanja, takrat ti dovolim, da sploh debatiraš. Do takrat pa zaveži gobec, simpatizer mamilopapekov ali tudi sam mamilopapek

In reply to by Pax (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Ja kdo si pa ti budalo sprevrženo primitivno, da boš delil dovoljenja za debato?
Rajši sem stokrat mamilopapek ( kar pa na srečo nisem), kot pa ščitim in zagovarjam nesnage, ki v imenu vere zlorabljajo otroke. In takšne ti podpiraš. Tisti, ki ga ščitiš, je bil spoznan za krivega v lastni instituciji, katera je znana po tem, da takšna gnusna dejanja prikrije, če je le mogoče. Seveda še sledi pregon ustreznih organov po uradni dolžnosti. Ampak tebi z IQ-jem amebe, tega pač ni mogoče dopovedati. In se tudi več ne bom trudil. Nima smisla. Adijo retardiranec!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Pax, teslo zarukano!!
"Jaz osebno sem za nediskriminatorno objavo kriminalcev, pedofilov, posiljevalcev, lopovov,.....".
Od kje pa tebi ideja, da jaz podpiram pedofilske nesnage, da jih ščitim??? 100x izrečena laž še vedno ni resnica!! Mogoče te je zmedla beseda "nediskriminatorno"??? Zapri umazani gobec, če nimaš osnove logike.

In reply to by Pax (nepreverjen)

KOVRAN, (nepreverjen)

Ka se že pa brezveze vö mečeš pa pameten delaš, če si pa nej.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Hmmmm (nepreverjen)

Verjetno so pravni razlogi. Mogoče neke vrste varstvo osebnih podatkov ali podobne reči. Posebej zato, ker neje javna oseba. Mogoče tudi zato, ker je nedužen, dokeč njemi je krivda nej dokazana na sodišči. Bi me pa enouk rejsan zanimalo, zakoj točno je to tak... Moren malo googlati...

In reply to by slvkos (nepreverjen)

khmm (nepreverjen)

odvisnost od droge je bolezen in mora biti obravnavana kak bolezen. je dosti ozdravljenih odvisnikov, keri živejo normalno življenje.

In reply to by slvkos (nepreverjen)

. (nepreverjen)

ker je vseeno še človek in ima pravico do dostojanstva. nenazadnje pa je odvisnost bolezen in velikokrat dedovana. velikokrat, zlasti ko je zadeva že na sodišču, pa se omeni in tudi slika se da.

In reply to by slvkos (nepreverjen)

Gost... (nepreverjen)

Evo, kak san ze pravo, postene clovik nede sau tau delat pa ciglij nede meu za geste.

Tak mimogrede (nepreverjen)

Ižakovčar je...

Godžiro (nepreverjen)

Aja , ka pa te tiste floskule , ka je človek nedolžen , dokler ni sodba pravnomočna , tak samo vprašam , ker vi eni ste ga že kar obsodili .

afta he (nepreverjen)

Po takšen, da je nedolžen in mu krivda ni dokazana na sodišču, ga niti prijeti ne bi smeli in strpati v pripor. Tako bi se moral sam javiti in priznati krivdo, ali???

Bindi (nepreverjen)

V pripor daš človeka, če je begosumen, če obstaja ponovitvena nevarnost, ali če je možnost vplivanja na priče.

In reply to by afta he (nepreverjen)

levonski (nepreverjen)

Pomurec??? a se hecate s tem naslovom. A boste poročali ko pride do sra..ja z naslovom migrant iz Maroka?? ne boste. zakaj ne? a se diskriminira domačine.

Indigo1 (nepreverjen)

Sklepni je bil...

Indigo1 (nepreverjen)

#sklepani

In reply to by Indigo1 (nepreverjen)

Karčči (nepreverjen)

Bouše sklepani kak pa nouri. Poleg toga pa še polpismeni.

In reply to by Indigo1 (nepreverjen)

Indigo1 (nepreverjen)

Sklepni ste vse tao ka si napiso, pa se bole sveti, bole prekleti.

In reply to by Karčči (nepreverjen)

? (nepreverjen)

PREKMUREC!!!

bingelj (nepreverjen)

Kje je ime? In kot je že en zgoraj povedal je še komaj osumljenec. Še ni obtoženi in še najmanj obsojeni. Najprej je treba narediti preiskavo in potem se komaj tožilec odloči za obtožnico. Ko se zadeva na sodišču dokaže se lahko pove, da je kriv. Do tačas pa je nedolžen. In po prvi stopnji še pride pritožba na 2. in 3. stopnjo.
Pred kakšna dva tedna ste tukaj blatili duhovnika z imenom in priimkom. Do sedaj kolikor vem še sploh ni bil ničesar obdolžen še najmanj za kaj obsojen. Pa ne zagovarjam nikogar! Niti slučajno. Ampak pravni red mora veljati za vse. "Poznavanje prava ne škodi".

Indigo1 (nepreverjen)

Zato smo pa tu, kjer smo.. V riti!!

In reply to by bingelj (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Ne na pamet, bil je pravnomočno obsojen!

In reply to by bingelj (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Se opravičujem. Ni še bil pravnomočno obsojen, obsodila ga je lastna cerkev.
Postopki policije in tožilstva še potekajo...

In reply to by bingelj (nepreverjen)

miško12 (nepreverjen)

Baje so ga specialci v civilu zgrabili. Celi Bakovci so bili v luftu. Sirene so tulile. Baje so pištole držali v njega kak v filmu.

Baje... (nepreverjen)

Baje, baje, baje, baje, baje, baje ...

In reply to by miško12 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Pa saj lahko napišejo: Kaznivega dejanja je osumljen ta pa ta. To bi bilo v skladu z zakonom. Za duhovnika, ki še niti ni
osumljen, pa objavite ime in priimek.

KOVRAN, (nepreverjen)

Kak je že eden napiso, rop pa pedofilija sta nej isto. Tudi ti se ne meči vö pa se ne delaj pametnoga, če si nej.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Zaenkrat smo slišali za neko spolno nadlegovanje. Odkod tebi, da je šlo za pedofilijo. V Sloveniji zaenkrat še ni zakona, ki bi različno obravnaval roparje in pedofile. Oboji so storili kaznivo dejanje. Za tebe je mogoče mahanje s pištolo in ustrahovanje uslužbenk nekaj normalnega. Težava je samo v tem, da bodo tega "starega znanca policije" kmalu izpustili in bo lahko nadaljeval dejanja s katerimi je postal stari znanec policije. Sojenje pa bo za bog ve koliko let ali pa bo zaradi procesnih napak oproščen.

In reply to by KOVRAN, (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Budalo omejeno!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Zopet nekaj na pamet. Vzemi kakšno knjigo, pa ne boš pisal bedarij po spletu.
Rop in spolno nasilje sta dve RAZLIČNI kategoriji in se po kazenskem zakoniku tudi obravnavata RAZLIČNO!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Ka se zdaj idete semantike???? OBA sta v fazi, ko še nista pravnomočno obsojena! Torej, če se že idemo semantike, sta OBA nedolžna, dokler njima ni dokazana krivda. Pa vendar enega objavijo z imenom in priimkom, drugega pa ščitijo in skrivajo podatke. Dvojni standard, oh , kako tipično levnuharsko...

In reply to by ? (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Spolni napad na otroka
183. člen

1. Kdor spolno občuje ali stori kakšno drugo spolno dejanje z osebo drugega ali istega spola, ki še ni stara štirinajst let, se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do petih let.
2. Kdor stori dejanje iz prejšnjega odstavka s slabotno osebo, ki še ni stara štirinajst let ali tako, da uporabi silo ali zagrozi z neposrednim napadom na življenje ali telo, se kaznuje z zaporom najmanj treh let.
3. Učitelj, vzgojitelj, skrbnik, posvojitelj, roditelj, duhovnik, zdravnik ali druga oseba, ki z zlorabo svojega položaja spolno občuje ali stori kakšno drugo spolno dejanje z osebo, ki še ni stara štirinajst let in mu je zaupana v učenje, vzgojo, varstvo in oskrbo, se kaznuje z zaporom od enega do osmih let.
4. Kdor v okoliščinah iz prvega, drugega in tretjega odstavka tega člena kako drugače prizadene spolno nedotakljivost osebe, ki še ni stara štirinajst let, se kaznuje z zaporom do treh let.

Tako obravnava veljavni KZ pedofilijo. Prvo si prešti pa te palamudri.

In reply to by ? (nepreverjen)

. (nepreverjen)

vsi novinarji in škifi ste hulala, s predsodki, stereotipi. če je narkoman, še ne pomeni, da je to potreboval za drogo. za drogo je že mogoče celo imel, pač pa ni imel za hrano, bencin, račune. na kaj takega nihče ne msili, ko sliši pojem narkoman, ha? le kako pa vi veste, da je to potreboval za drogo?! Nihče, ampak prav nihče nemore to zagotovo vedeti. Govorite in pišete o njem, kot da ni človek, kot da je manjvreden in nima pravic. Obstaja mnogo hujših ljudi, zlasti kaki politiki, ki so največji mafijci in grešniki tega sveta. Ne pa narkoman, ki je zaradi nam neznanim razlogom zapadel v to, morda so mu tudi predniki imeli take težave, kar pomeni, da je podedoval to nagnjenost, torej je absolutno bolezen. Omenjeni pa naj ne bi bili bolani, pa kljub temu delajo večje greške. Ko politik spizdi milijone, to nikomur nič, a kak je narkoman v igri s skoraj drobižem, pa bau-bau. Idioti!

VRANA (nepreverjen)

Še eden opravičevalec in zagovornik drogerašev??
Veš, če je nekaj po tvojem mnenju hujše, še to ne pomeni, da je rop, kraja, narkomanija OK.

Ne vem, kam gre ta svet, se vam je vsem sfuzlalo??? Človek je stregel po življenju, kradel, luzer totalen..... V življenju prinaša samo bolečino svojcem, znancem, sorodnikom,... Da ne omenjam, da družbi ne pripomore čisto nič, samo jemlje!!! A današnja družba je takšna, da bo nekdo rekel celo-še dobro, da obstajajo takšni drogeraši, kriminalci-ker dajejo "posel" policiji. Policaj pa ima družino in tako je v bistvu drogeraš "postavil hrano na mizo" policajevi družini.

Se vam je vsem sfuzlalo? Komentarji bi morali ČISTO VSI obsojati to dejanje, kakor tudi vsako drugo!! In to v enaki meri!!

In reply to by . (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice