Policija je z jutrišnjim načrtovanim javnim shodom seznanjena, poudarjajo pa, da naj zbrani svoja stališča izražajo mirno in strpno.

Za sredo, 20. oktobra, je ponovno napovedan shod proti ukrepom za preprečevanje širjenja koronavirusa in vladi. K udeležbi je stranka Resni.ca na komunikacijski platformi Telegram pozvala že v ponedeljek.

Policisti sporočajo, da so seznanjeni z načrtovanim javnim shodom. Ob tem pa izpostavljajo, da shod doslej ni bil prijavljen na policijski postaji ali upravni enoti, kot to določa Zakon o javnih zbiranjih.

»Za udeležence to pomeni, da ni organizatorja, ki bi že vnaprej poskrbel za varnostne ukrepe, kot je na primer rediteljska služba, zapore cest, določen program ... V skladu z zakonom v takšnih primerih za red skrbijo policisti,« so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Policija poziva, naj zbrani upoštevajo navodila

Policisti vse morebitne udeležence napovedanih shodov ponovno pozivajo, naj pravico do javnega zborovanja in izražanja svojih stališč uveljavljajo mirno in strpno, predvsem pa, naj upoštevajo navodila in ukaze policistov.

Policija bo ves čas spremljala dogajanje na prostoru, kjer bo potekal javni shod, in ukrepe prilagajala trenutnim varnostnim razmeram in tveganjem. V primeru morebitnih kaznivih dejanj ali prekrškov bo policija v skladu s svojimi pristojnostmi izvedla vse potrebne ukrepe.
 

Gibanje na določenih mestih omejeno

Zaradi zagotovitve varnosti bo omejeno gibanje na določenih mestih. Območje shoda bo videonadzorovano. Policija opozarja, da na shode in prireditve ni dovoljeno prinašati nevarnih predmetov. Zaradi varnosti udeležencem odsvetujejo, da na shod prihajajo z otroki.

»Ob hujših in množičnih kršitvah policisti morajo ukrepati, v skrajnem primeru tudi z razpustitvijo shoda. V takih primerih morajo udeleženci zapustiti prostor, saj je le na ta način možno zagotoviti varno izvedbo naloge in s tem tudi zagotoviti varnost vsem udeležencem shoda,« so še sporočili ljubljanski policisti.

S spleta

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

Gnojnica, vodni top , ipd.... naj bodo sredstva za lepši videz (dizajn) KUL-ovih protestnikov. Protestnike je potrebno poimenovati, saj jih imajo pošteni meščani LJ že pun kufer.
Potrebno jim bo tudi poiskati novo lokacijo, približno tam kjer je tisti tovariš vrgel "tisto" v koruzo, pa se naj valjajo po njivi kot mali prašički. Zagotovo jim bo lepo.

Neko (nepreverjen)

Tako je. V osnovi zatret pa razpodit domov. Pošteni državljani vas imamo poln kufer!

In reply to by tuncika

ffran

Po tvojem niti na sprehod ne bomo smeli iti ?

In reply to by Neko (nepreverjen)

ffran

Po tvojem niti na sprehod ne bomo smeli iti ?

In reply to by Neko (nepreverjen)

keramichar (nepreverjen)

še malo pa panvita poženja kukorco pa te boš vido kovrane kak do klükale za püjkšo po njive

In reply to by tuncika

someone1 (nepreverjen)

To protesterajo socialni probolemi, keri nemajo kopalnice, pa jih KULOVCI vsaki keden pošiljajo na javno tuširanje. Če keri dobi solzolec v oči pa to zgleda, ka joče zavolo toga ka KULOVCI nejso sposobni nič. Podobno kak v severni koreji, ge se ljudstvo more jokati v javnosti za svojim ljubljenim vodjo. KA SE TO DOGAJA SREDI EVROPE PA SE LEJKO SAMO ZAHVALIMO NASLEDNIKOM SOCIALISTIČNE PARTIJE.

In reply to by tuncika

zhjjkk
Dudul Odranski (nepreverjen)

Soluj znaš ka je to?

In reply to by zhjjkk

zhjjkk

Ti si cejla gnojnica, pa tvoja belogardistična familija.

In reply to by tuncika

PCT strokovnjak (nepreverjen)

Shod ni prijavljen, torej je nezakonit! Me res zanima, če grem jaz na cesto v Ljubljani in bo vse v redu. Me bodo lepo prosili, naj grem dol, da bodo avti šli mimo?
To golazen je potrebno prešpricati z najhladnejšo vodo, ta je na obarvana in da se barva ne spere hitro ne z oblačil, ne z kože. Seveda dodati tudi solzivec in točno v gobce, da bo enkrat mir.
Nenazadnje so občila tudi pisala, da so ti huligani in seveda tudi huliganje poškodovali kar veliko avtomobilov po Ljubljani. Ker to zavarovalnice verjetno ne krijejo, morajo sedaj imeti stroške meščani Ljubljane! A so si to zaslužili?

In reply to by tuncika

falko (nepreverjen)

Koko jih ze imenuje hojsek??

qqqq (nepreverjen)

in petkov protest oz. kolesarjenje pa kao je prijavljen. Tisto deluje kot da je del vlade, vse dovoljwno ob petkih.

tanja flaškon (nepreverjen)

Sem se tako drla na protestih. Policaj tuci tuci tuci protestnika po buci

Karl Marx (nepreverjen)

Sem se tak smejal ko jih je vodni top premetaval ko male pujseke

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

poncij pilat (nepreverjen)

Najboukše je ka se od prvoga pa do zadnjoga policaja v Vizjakovo,Hojsovo, Janšovo ,pa od ostalih lopovov v rit zaletijte pa polijžete te drobnarije ka van jih 7-10 dajo!!!!

Moje mnenje (nepreverjen)

Tu vas je eno par, ka morete jutri na hladno ulično tuširaje, mogoče de van to vzpostavilo ravnovesje.

black panter

nej mrzlo vodo,ge bi jih s kropon špricko,prokleti čefurski levičarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice