Na eni ulici v tednu dni iz še neznanega razloga poginilo šest mačk.

Domačini na Razlagovi ulici v Ljutomeru z zavezanimi rokami gledajo, kako ena za drugo poginjajo njihove mačke. V enem tednu je namreč na eni ulici poginilo šest mačk, tri so še pogrešane. Vse so poginile hitro, pred smrtjo pa so vidno trpele bolečine. "Moja mačka je prišla domov v mukah. Imela je izbuljene oči, vrelo ji je notri ... Poginila je v mukah," opisuje ena izmed lastnic mačk, ki so poginile, Gabrijela Mulec.

Zastrupljajo mačke s hrano?

Verjela bi, da je šlo za naključje, če bi bil osamljen primer. A ni. Poginilo je že šest mačk. Ena je še ob našem obisku ležala v bližnjem  travniku. Domačini sumijo, da jih nekdo zastruplja. Najverjetneje s hrano. "En gospod se je spomnil, ko je šel na sprehod, da je našel odvrženo hrano, klobaso, ampak takrat še ni posumil, da bi lahko bila zastrupljena," o domnevnem vzroku za pogin pravi Lea Žido iz Društva za zaščito živali Pomurja. Nenavadno dogajanje spremlja tudi murskosoboška policija:

"Prijeli smo prijavo, obvestila še zbiramo. Občanka bo poskušala odpeljati muco na obdukcijo in na podlagi rezultatov bomo potem policisti ustrezno ukrepali."

Obdukcija bo pokazala, kaj se dogaja

A ne gre za prvo tovrstno dogajanje. Že pred leti so izginjale mačke, se spomni Andreja Babič, soseda z ulice: "Pet let nazaj so tudi izginjale mačke, tudi nam so tri izginile. Ena je bila še breja, ena te večja, eno pa so nam zastrupili." Mulčeva je odločena, da je tega dovolj in da bo krutega storilca razkrinkala: "Sumim, da je bil nek grozen strup, ker je mačka v petih minutah umrla. Zakaj bi kdo to počel ne vem ... A končalo se bo."

S spleta

Komentarji (24)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
snopi (nepreverjen)

Kdor to počne ni človek, ampak monstrum, ali pa popolni neuravnovešenec, ki ji je dandanes veliko. Upajmo, da se odkrije storitelj, bolj pa morajo biti pozorni okoliški prebivalci na čudne tipe, ki mečejo zastrupljeno hrano živalim, saj se ti mnogokrat tudi sami izdajo. Glede kazni pa: denarna in zaporna in storitelja javno obelodaniti.

Gost (nepreverjen)

Za božjo voljo, če vidite žival ki trpi, umira v mukah, peljite jo k veterinarju, da ji vsaj skrajša te muke. Vsaj to si nazadnje zasluži žival.

gost II (nepreverjen)

Samo naslov ali ime storitelja, pa sem prepričan, da strupa niti pogledal več nebo, kaj da bi še tazmišljal da koga zastrupi...

GOST23 (nepreverjen)

Saj morete božji ljudje vedeti ka je nej to enostavno ko ti morejo z tako muko umirati živali tega bi trbelo redno prijeti in njemu redno osoliti kazen ali pa njemu tudi tako narediti in bo potem videl kako je to ko ti tam oboga muca umira v muhah. Samo nevem če veste kako se reče pregovor kdor ne spoštuje živali ne spoštuje človeka in mislim da temu kdor to dela bride tudi enkrat domov.

Gost (nepreverjen)

GOST23!
Daj še enkrat preberi svoj zapis.
Kako ti lahko žival umira v mukah???????

Da bi razumeli (nepreverjen)

Očitno je tukaj nekdo, ki mu gredo mačke na živce, ker mu povzročajo nesnago. Za mačko je znano, da gre k sosedu, drugam na potrebo na vrt-ali travo - pri sebi doma pa ne.
Mačka seveda to opravi na lastno pest, gospodarju je pa očitno tudi vseeno, če njegov maček sosedu na vrtu opravlja potrebo - tam, kjer je včeraj posejal solato... (česar ne vidiš, te ne boli...)

Ko se na majhnem prostoru -v strnjenem naselju nabere dovolj mačk, katere delajo ljudem nesnago na vrtu, takrat pač nekomu "poči film" in se odloči, da bo temu naredil konec.
Itak, da bi se moral pogovoriti z lastniki mačk, a kako naj se sporazume z njimi !??!
Tako se "spravi" direktno na živali, jih odstrani na tak način - in reši SVOJ problem.

Seveda se nobenemu od zgornjih komentatorjev "ne smilijo" miši in ptice, ki jih njihove mačke ubijajo in pojedo-ali pa tudi ne, in se včasih prav "nesramno" poigravajo z njimi-preden jih dokončno pokončajo...

Stvari je dobro pogledati tudi s širše perspektive-in z VEČ STRANI, da bi celovito dojeli problem.

Gost (nepreverjen)

Kaj pa če je resnica drugačna in nihče ne zastruplja mačk ampak poginejo zaradi zastrupljenih miši. Ker pa Mačke lovijo miši seveda lahko pride do zastrupitev.
Seveda ker je miši dovoljeno zastrupljati mačk pa ne imamo sedaj problem ko moramo mačkam dopovedati da naj miši ne jedo oziroma jih morajo lastniki obdržati doma ter jim seveda dati hrano.

Eth (nepreverjen)

Če kdo zna ime in priimek te pošasti, naj prosim to javno objavi. Taki serijski morilci si ne zaslužijo anonimnosti, najboljše če jih lastnoročno kaznuje "ulica". Upam da sam doživi isto kot je storil svojim nemočnim žrtvam

Gost (nepreverjen)

eth-človek ima za to možgane za to da premišljuje, spolni organ pa za to da z njim spolno občuje pri moških pa se to dostikrat zamenja-s čim premišljuje. Po čem bo pa ulica boljša od tega ki to počenja, ali nimamo za to sodišč in policije. Kaj če tvoje ime sedaj nekdo objavi tako mao za hec in te malo za hec na smrt premlatimo.

Eth (nepreverjen)

Denarna kazen oz. nekaj mesecev zapora je za take psihične morilce dosti premila kazen.

Dr.Mrazzzzzz (nepreverjen)

Takega nečloveka brez duše javno objavit,to bi takemu bila dovolj visoka kazen..,me zanima če bi še upal stopit med ljudi?

Gost (nepreverjen)

Strokovnjaki na tem portalu.
Gost zgoraj je danes zapisal, kaj če je posledica poginov strup v glodalcih, ampak verjetno ne... ker ste vi stokovnjaki, verjetno vsi zdravniki, farmacevti ali veterinarji že postavili diagnozo. kako bdno, v Slovenji vsi vse vemo, vse komentiramo, zato pa smo tam kjer smo. Nihče nikomur ne verjame, ker je seveda sam strokovnjak za vsa klinična in sub klinična področja.

Gost (nepreverjen)

Tisti, ki imate doma mačke, veste kako izbirčne živali so to glede hrane.. ne pojedo ravno vse kar jim pride na pot

Lurch Addams (nepreverjen)

Mačka se težko zastrupi z že prej zastrupljeno mišjo zato ker ne poje njenega drobovja, tudi pri nas v Bakovcih nam je pred leti nekdo zastrupil mačko in mačka, hitri test pri veterinarju je pokazal zastrupitev.

Skriti komentar (nepreverjen)

Skriti komentar zaradi preveč negativne ocene - ker je napisal morda najbolj verjetno resnico o tem, da nekdo zastruplja mačke, ker hodijo morda na tvoj=sosedov vrt na stranišče ?!
Ker se znese nad sicer res nič krivo živaljo, ker SE S SOSEDI NE MORE DOGOVORITI...

Sicer lahko vztrajate in kažete LE tisti del, ki VAM ustreza...
Dejstvo pa je, da obstaja tudi DRUGA PLAT MEDALJE...ki vam ni pogodu in jo zato ignorirate.

Leviss (nepreverjen)

@skriti komentar

ti psihič pokvarjeni kak lahko opravičuješ tak gnusen zločin?
Kaka "druga plat medalje" ???
Ne moreš ubijat nemočne živali, ker ti pognojijo vrt. Na voljo maš vrsto odganjalcev, če si že tako mentalno deformiran da te moti vsaka stvar.
Močno dvomin da je to razlog v tem primeru, saj je ta pošast ubila mačke z celotne ulice.

Skratka, kot omenjeno, si zasluži da se ga javno objavi in da lastniki obračunajo z njim.

razlaga (nepreverjen)

@Leviss - @skriti komentar samo GOVORI-RAZLAGA, kaj se je najverjetneje zgodilo.
Ni treba da ga takoj NAPADEŠ.
On le razlaga najverjetnejše dejstvo - kaj se je dogajalo... to menda lahko razumeš?

Poskusi ohraniti mirno kri - kot je ni mogel tisti, ki je mačke dejansko zastrupil...

Gost (nepreverjen)

Lurch Addams ,
Kaj pa mačka naredi? Si da miš na krožnik in jo defilira? To je ena večjih neumnosti teoretikov, ki tega v živo še niso videli! Poglej kdaj na televiziji, kaj plenilci (med nje sodi tudi mačka) najprej pojejo. Zagotovo ne pljučne pečenke, kareja ali stegna!

BB

Glejte ljubitelji mačk: nejso vsi navdušeni nad tem ka ti mački z blatnimi tacami plazijo po avtoji pa ga zmejs še poškrablejo, kot niti nad ten ka ti sakši den odijo "gnojit" ograček - tudi van ne dišij poscana šalata, ali? Aja, pa tudi pokozlani predpražniki nejso simpatični sčasoma...

Gost18 (nepreverjen)

Avto pošķrablejo? To ti resno ?

Neverjetno ka se takši ljudje najdejo keri opravičujejo takša grozodejstva.

Vbištvi je zagovarjanje kriminalnih aktov glih tak prepovedano početje, zato si zaslužiš prijavo na policijo.

ljubitelj (nepreverjen)

Živali trpijo, ko se LJUDJE NE ZNAJO dogovoriti.
Itak, da žival ničesar ni kriva, ampak - ko je človek jezen zaradi nečesa, mora svojo frustracijo nekako sprostiti.
Ker se ne upa znesti nad lastnikom živali, se znese nad živaljo samo.
To počnete tudi vi - ljubitelji živali...na svoj način.

Itak, da je to narobe.
A vendarle je treba priznati, da je mačk povsod veliko. Morda preveč.
Lastniki mačk bi morali skrbeti, da bi mačke opravljale potrebo doma - ne pa da jih spustijo na sosedov vrt.
Ampak zakaj bi kupoval pesek, čistil stranišče, če mačka zna sama-četudi na sosedovem vrtu...

Gostija (nepreverjen)

Kje za vraga sploh piše da je problem "kakanje na vrtu"???

Najverjetneje počne to en sadist/sadistka ki uživa ob trpljenju nemočnih. Predstavljajte si da zdaj ta strup poje otrok. Bi še vedno zagovarjali tega morilca?

ljubitelj (nepreverjen)

@Gostija,
kakanje na vrtu je navedeno kot eden verjetnejših razlogov, ki je dovolj frustrajoč, da razjezi človeka, da gre naredit nekaj takega.
Itak, da je to zavržno dejanje, ampak vsak rešuje svoj problem, kot ve in zna.

Tudi ljudje so lahko nemočni...enako kot živali...
Kadar kastriraš svojega "ljubljenčka" -zato da je tebi lažje - ali to ni mučenje živali ?!

bak (nepreverjen)

maček je nej pes ka bi ga lejko navčo kama naj ide srat pa ge naj ne odi. trmasti so pa nedajo si dopovedati. Takši pač so, pa to moreš sprejete.
Pa vsi ka van je TAK fest žmetno te drek v travi gor pobrati....
Ne pozabte ka van puži lejko vse pogejo šalato, pa vtiče avte vse poserejo ker nega mačk, pa toče ne pozabimo.
Pa mislen ka je te drek v travi najmenše problem če mene pitaš

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice