Dva tedna po tem, ko se je na železniškem mostu ob Mlinski ulici v Mariboru zgodila huda nesreča, v kateri je vlak trčil v mladoletno osebo, so policisti razkrili, zakaj in kako je prišlo do nesreče.

Kot smo že poročali, je 13. marca na železniškem mostu čez Dravo v Mariboru, ob Mlinski ulici, vlak trčil v osebo, je takrat prva poročala Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Gasilci Gasilske brigade Maribor so poškodovano osebo prenesli do reševalnega vozila, reševalci Nujne medicinske pomoči Maribor pa so jo prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

»Vlak je povozil eno osebo, naložili smo jo v reševalno vozilo. Ob reševanju je bila oseba še živa,« so ob skoraj tragičnem dogodku za Mariborinfo pojasnili iz Gasilske brigade Maribor.

Mladoletna oseba izven življenjske nevarnosti

Sedaj pa smo se obrnili na Policijsko upravo Maribor, ker so nam posredovali nekaj več informacij o hudi nesreči.

Če je še bila nekaj dni po nesreči mladoletna oseba v kritičnem stanju, pa so sedaj za Mariborinfo mariborski policisti potrdili, da je poškodovana oseba, ki je utrpela hudo telesno poškodbo, izven življenjske nevarnosti

»Kot so ugotovili kriminalisti po ogledu kraja nesreče in zbranih obvestilih, je do nesreče prišlo ob nedovoljenem gibanju v neposredni bližini tirov mladoletne osebe, ne gre torej za posledico odgovornosti tretje osebe oziroma posledico kaznivega dejanja,« so še sporočili mariborski policisti.

O dogodku bo s poročilom seznanjeno Okrožno državno tožilstvo v Mariboru in pristojni center za socialno delo. Zoper dve mladoletni osebi bo podan obdolžilni predlog drugemu prekrškovnemu organu zaradi nedovoljenega gibanja v neposredni bližini tirov. 

»Ob tem dodajamo, da policisti redno opravljajo kontrole na območju železniške postaje kot tudi na območju, kjer večkrat prihaja do prepovedanega prehajanja preko tirov oziroma zadrževanja na železniškem območju. V zvezi s tem je bilo v preteklosti podanih več obdolžilnih predlogov drugemu prekrškovnemu organu. Z omenjenimi aktivnostmi bomo nadaljevali tudi v prihodnje,« zaključujejo na Policijski upravi Maribor.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
glaz (nepreverjen)

glavno ka se nekaj pise,ce glj veckrat isto

fg (nepreverjen)

Tou je eden najboukših člankov.

In reply to by glaz (nepreverjen)

Nika-svinjskoglava (nepreverjen)

jaz vedno hodim po tirih
to je zdravo za ravnotežje

In reply to by fg (nepreverjen)

Triangel (nepreverjen)

če bi redno opravljali kontrole tam, kot to trdijo, se to ne bi zgodilo. morda pa so tam, ampak raje počakajo na tragedijo, samo da lahko koga obtožijo in kaj zakasirajo. sploh se ne bi čudil takim dejanjem saj je policija sposobna delati še kaj hujšega saj so bili že x primeri in tudi bodo še, na žalost.

Starejše novice