Kot smo poročali, je na goričkih cestah v popoldanskih urah življenje izgubil 20-letni voznik enoslednega vozila.

Policisti so bili danes popoldne ob 15.20 obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila izven naselja Vaneča v občini Puconci na relaciji Vaneča - Šalamenci, v kateri sta bila udeležena dva voznika mopedov.

Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče so možje v modrem ugotovili, da sta na ravnem delu vozišča zaradi nepravilne strani vožnje čelno trčila dva 20-letna voznika mopedov, so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.

Zdravnik je na kraju potrdil smrt enega izmed voznikov, drugi voznik pa je bil v prometni nesreči hudo telesno poškodovan in je bil odpeljan v Univerzitetni klinični center Maribor. Po naših neuradnih informacijah naj bi se za življenje hudo poškodovanega še borili.

Oba mopeda sta bila neregistrirana, voznika pa med vožnjo nista uporabljala motorističnih čelad. Zoper povzročitelja, ki je bil nesreči hudo telesno poškodovan bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Kraj prometne nesreče si je ogledala preiskovalna sodnica v prisotnosti okrožne državne tožilke.

Pokojni udeleženec je letošnja tretja smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah.

S spleta

Komentarji (4)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.
kuna (nepreverjen)

Zaprite komentarje!

mainman

Zakaj ste pobrisali moj komentar? Komentar ni nikogar žalil ampak samo popravil članek in opisal realno stanje. Ne zdi sem mi pravilno da ne brišete komentarjev ko se uporabniki med sabo žalijo, mojega z 10+ pozitivnih mnenj pa pobrišete.

Skratka, še enkrat:

Tole nista mopeda ampak motorja, bolj natančno krosarja. Vsaj na sliki se vidi da je vsaj eden krosar.
Današnja mladina ima novo modno muho ko si pubeci oz. njihovi starci kupujejo krosarje s katerimi potem dirkajo po cestah in poljskih cestah. Ker jim to ni zadosti se dodatno še vozijo po njivah, travnikih, gozdovih in delajo škodo kmetom, da o ogrožanju varnosti sprehajalcev, traktoristov sploh ne govorim.

Policija vse to ve pa nič ne naredi, se jim ne da poditi za mladimi pubeci, rajši povejo da niso pristojni. Čeprav se ve v kateri vasi ima kdo motor in kdo to dela. Zakonodaja je ustrezna, samo nihče je ne izvaja kot je treba. Potem pa prihaja do takih nesreč. Lepo se vidi da sta za tole nesrečo kriva oba udeleženca, povzročitelja če se zmaže pa na hladno. Dodatno pa delno krivdo nosi policija da na tem področju ne naredi reda.

Administrator, če boš spet brisal tale komentar potem prosim podaj vzrok. Če sem jaz fer potem bodi tudi ti. Saj veš, osnovni bonton, ki se je vsaj še pred leti učil v osnovnih šolah.

pink panter

sobotainfo da to kot novico, neetični so pa potem tisti ki to komentirajo. Oziroma sobotainfo potem to zaklene. Dvoličnost na kubik.

Kar se pa nesreče tiče, je pa jasno, da to niso bili mopedi. O krivdi ne bi razpravljal. Vsekakor pa je tukaj povsem na mestu vprašanje, kako bodo pristojne službe poskrbele za pionirje kroseriste, katerih starše je navdahnil Gajser. Dostikrat tudi premlade, da bi lahko opravili vozniški izpit.

pozdraf

dolgi12

mainman
Te popolnoma podpiram kar si povedal.
Sicer sem prej bral na vestniku kjer imajo bolj razpisano, tukaj bi moral tudi večjo odgovornost nositi lastnik motorjev kateri je posodil tem otrokom. Če so bili v vinogradih potem 99% niso bili trezni in da lastnik posodi motor/moped tem otrokom je res žalostno in povedano po domače jih je on v smrt poslal čeprav so/bili polnoletni. Povrh pa brez čelade in še neregistrirana vozila. Po prekmurju res divja veliko mularije z temi zadevami, jaz se samo bojim da bodo naslednjič kakega otroka povozili in kot si rekel jih starši podpirajo, ko pa pride do take zadeve kot je tale pa jočejo. In kot piše, da sta čelno trčila potem je vse razumljivo, da so zganjali norčije in se važili. Potem se bo spet nekdo našel in rekel da naj ne govorimo če ne vemo kaj je bilo. Saj tukaj nimaš kaj govorit če iz besedila razbereš, da pametna vožnja ni bila prisotna. Vem, da nikomur ni lepo ampak naj razmislijo kdo jim to dovoljuje. V privi vrsti so kriv starši, da jim dovolijo + da jim dovolijo kršiti zakon na celotni liniji. V drugi vrsti pa policija. Po domače povedano se jim jebe. V MS drkajo za vsaki kurac. Da bi pa šli malo to mularijo popucat pa ne. Rajonski se pelje 2x po vasi skozi in gre (vsaj tak princip delovanja imajo). In da je otrok imel še celo življenje pred sabo, lastnik pa se bo na koncu rešil je res žalostno. Po mojem bi trebalo lastnika najbolj preganjati.

Starejše novice