Fotografija je simbolična
Na neregistriranem motornem kolesu brez vozniškega dovoljenja vozil otroka.

Prometni policisti so včeraj, okrog 19. ure med kontrolo cestnega prometa na relaciji Bogojina – Tešanovci zaustavljali voznika motornega kolesa, ki pa na znake policistov ni ustavil in nadaljeval vožnjo.

Zaradi neprilagojene  hitrosti je voznik v naselju Moravske Toplice padel. Kot sopotnik na motornem kolesu je bil tudi 7-letni otrok. Voznik in sopotnik telesnih poškodb nista utrpela.

Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil neregistrirano motorno kolo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in brez registrskih tablic. Motorno kolo mu je bilo zaseženo. Preizkus  alkoholiziranosti je pokazal 0,11 mg/l alkohola.

Kljub temu, da je dovoljena meja 0,24 mg/l alkohola, je voznik dobil kazen, ker je vozil brez vozniškega dovoljenja, saj bi v tem primeru moral imeti 0,0 mg/l alkohola.

Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno tožilstvo zaradi večih prekrškov cestno prometnih predpisov. Prav tako pa bo o dogodku s poročilom obveščen pristojni Center za socialno delo.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
afta he (nepreverjen)

0,11 mg je že alkoholiziranost. Nisem vedel.

Indigo1 (nepreverjen)

Od ene pive se nihče nej pijan bil. Tao ka za drugih substanc je pa ova mela ka na
rondoji končala, pa ne povejo.

janez b (nepreverjen)

Pa take dobre zakone mamo,pa se očitno vse več ljudi vozi brez vozniške.Mogoče ne spoštujejo te naše korumpirane oblasti.

Zaza (nepreverjen)

Če nemaš vozniške moreš meti 0.0 pa se lejko voziš,adijo pamet

Starejše novice