Fursovci v avtomobilu Italijana odkrili okoli 250 zamrznjenih ptic.

Minulo nedeljo, ob 12.27 uri so bili policisti s strani Finančnega urada RS obveščeni, da imajo v postopku državljana Italije, ki je v osebnem avtomobilu prevažal zamrznjene ptice zaščitenih vrst.

Kot pojasnjujejo v Policijski upravi Murska Sobota, je bil 59-letni državljan Italije zaustavljen na pomurski avtocesti na relaciji Pince – Murska Sobota.

"V hladilni vreči je prevažal 7.083 g ali okrog 250 komadov zamrznjenih ptic. Po zbranih obvestilih naj bi ptice izvirale iz zakonitega lova v Romuniji in bile namenjene v Italijo," so zapisali v PUMS. 

Ob tem dodajajo, da kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU v zvezi s primerom še zbirajo obvestila in čakajo na ekspertizo ARSO o vrstni pripadnosti in predpisih, s katerimi so ptice zavarovane. Ptice so sicer bile predane v hrambo Veterinarsko higienski službi. Po pridobljenem mnenju bo podano poročilo ali kazensko ovadbo na ODT Murska Sobota, še dodajajo v soboški policijski upravi.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Fainšček Ekolog (nepreverjen)

So policisti naredili zapisnik? OK potem je to to in je to vse kar tudi bodo naredili in Italijana pustili naprej.

df (nepreverjen)

DF to je bilo tebi namenjeno z rdečoga križa ka tak nemaš kaj za sunoti. Konc koncov si itak socialni problem pa nemaš za burek.

In reply to by Fainšček Ekolog (nepreverjen)

Starejše novice