*Fotografija je simbolična
Minulo soboto sta policista Policijske postaje Gornji Petrovci obravnavala neodgovornega voznika, ki jima je po uporabi prisilnih sredstev grozil s smrtjo.

Iz soboške policijske uprave so sporočili, da sta minulo sobo, malo po 20. uri, policista PP Gornji Petrovci med kontrolo cestnega prometa v naselju Kuzma imela v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je na sovoznikovem sedežu vozil triletnega otroka in je pred policijskim postopkom na naslovu bivanja kršil javni red in mir.

Osumljeni na kraju ni upošteval zakonitih ukazov policistov, zato so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva. Po uporabi prisilnih sredstev je osumljeni policistoma začel resno groziti, da ju bo pretepel in ubil. Zoper osumljenega je bilo nato odrejeno pridržanje, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal 0,96 mg/l alkohola.

Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi po
299. člena KZ-1.

"Voznike ponovno pozivamo, da ravnajo odgovorno in za volan sedejo le trezni. Dosledno naj upoštevajo cestno prometne predpise, prilagodijo hitrost svoje vožnje, upoštevajo varnostno razdaljo in skušajo predvideti ravnanja ostalih udeležencev v prometu. Za varno udeležbo v cestnem prometu sta nujna previdnost in strpnost vseh udeležencev," opozarjajo v Policijski upravi Murska Sobota.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ena pač (nepreverjen)

bog pomagaj

Gostjeg (nepreverjen)
zoran zoran (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

sreča da ni pijan prevažal policista in triletniku grozil ...

Torca (nepreverjen)

Zoran,neverjetno duhoviti komentar.. Včasih je boljše,ce si svoje misliš pa nič ne objavis,težko se je drugim preklopili na tvojo raven razmišljanja..

uuuu (nepreverjen)

In potem se čudimo, kaj nastane iz tega triletnika, če ima bedaka in nedoraslo osebo za vzgojo in vzgled.

gostja 426 (nepreverjen)

Takšnoga starša bi moral obravnavati tudi CSD in otroka odvzeti, takšen starš otroku dela samo škodo.

Starejše novice