Ukradel je osebno vozilo, vozil pod vplivom alkohola in prepovedanih drog ter z objestno vožnjo ogrožal sebe in druge udeležence v cestnem prometu.

Včeraj, nekaj pred 13. uro, je može v modrem občan obvestil, da po Ljubljanski cesti v Celju objestno vozi voznik osebnega vozila VW Beetle, z razbitim stranskim vzvratnim ogledalom. Voznika so celjski policisti kmalu po obvestilu občana ustavili.

Osebni avtomobil je vozil 35-letni državljan Hrvaške. Voznik, ki nima vozniškega dovoljenja, je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal, da je imel skoraj promilo alkohola v krvi

Lastnik vozila ni še niti opazil, da mu je bilo ukradeno

Hitri test na prepovedane droge je pokazal še prisotnost metadona in konoplje. V postopku smo ugotovili, da je 35-letnik vozilo ukradel na Ipavčevi ulici v Celju, o čemer so obvestili lastnika, ki še ni opazil, da mu je bilo vozilo ukradeno.

Voznika so pridržali in ga bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja  odvzema motornega vozila. Zaradi storjenih prekrškov so mu izrekli globo v višini 2800 evrov.

»Občanu, ki nas je opozoril na objestno vožnjo voznika, se iskreno zahvaljujemo. S pomočjo podatkov, ki nam jih je posredoval, smo uspeli voznika ustaviti, preden bi prišlo do hujših posledic zaradi objestne in neprilagojene vožnje. Prav tako mu gre zahvala, da je lastnik, hitro dobil nazaj vozilo, ki mu je bilo ukradeno,« se zahvaljujejo s Policijske uprave Celje.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost30 (nepreverjen)

Verjetno koršmit na poti nazaj v Ljubljano.

komunajzer1 (nepreverjen)

vse takšne NE KAZNOVATI, ampak zapreti v kakšno klet pod zemljo cca 4 m in pozabiti na njega.

Starejše novice