Peterica mladih storilcev je konec marca na Avtobusni postaji Maribor okradla in pretepla 18-letnika. Mariborski policisti so peterico izsledili in jo kaznovali.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 209 klicev, od tega 74 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. Mariborski policisti so obravnavali še štiri primere nedovoljenega prehoda državne meje. 

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • deset kaznivih dejanj,
  • štiri prometne nesreče I. kategorije,
  • 12 povoženj živali,
  • enemu kršitelju cestno-prometnih predpisov so zasegli vozilo, ki ga je vozil, -
  • pet prijav kršitev javnega reda in miru, štiri na javnih krajih in eno v zasebnih prostorih,
  • dva požara. 

Za volan sedel vinjen in si prislužil kazen

V okolici Košakov pri Mariboru so policisti Postaje prometne policije Maribor včeraj popoldne obravnavali 21-letnega voznika brez veljavnega vozniškega dovoljenja z neregistriranim vozilom. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je za volan sedel pod vplivom alkohola.

Vozilo mu je bilo zaseženo, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog. 

Policisti prijeli peterico, ki je okradla 18-letnika

Policisti Policijske postaje Maribor I so bili 28. marca popoldne obveščeni o kaznivem dejanju ropa na Avtobusni postaji Maribor. Pet mlajših moških je okrog 14.30 pristopilo do 18-letnika, od katerega so zahtevali denar. Ker se jim je hotel izmakniti, so ga pričeli pretepati, med tem pa so mu iz denarnice vzeli denar ter s kraja pobegnili. 

Policisti so ugotovili, da je storitve opisanega dejanja utemeljeno osumljena peterica storilcev, starih 17 in 18 let, doma z območja Maribora. Na podlagi zbranih obvestil so mariborski policisti 9. oziroma 10. aprila, štirim osumljencem, zaradi utemeljenega suma storitve navedenega kaznivega dejanja, odvzeli prostost. 

Po vseh zbranih obvestilih in dokazih so bili izpuščeni na prostost, oziroma so se štirje, po postopku vrnili v zavod, kjer bivajo. Zoper vseh pet osumljenih bo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podana kazenska ovadba, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja ropa.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mama mia (nepreverjen)

Pred zid pa metek v čelo,pa bi se takoj ustavilo nasilje,zopet zaščita kriminala z strani slovenskega sodišča in policije.To je zdaj pravna država pet na ena in na prostost,pa tega ni nikjer v svetu.

Jahh (nepreverjen)

Dobro ka so ga nej še zasmicali po "dobri" stari štajerski navadi...

ReaListA (nepreverjen)

Globalni Sobotaš info nega kaj! San mislo ka se je tou zgoudilo na postaji na razkopanoj kroškoj vilici, npr. v bangladeši, turopolji,..nej pa v MB!!!!

HojSS PRESS (nepreverjen)

Ehhhh, pa spet neke ovadbe na tožilstvo.

Nekoč so to miličniki uredili takoj na licu mesta.

In večina je potem dobro premislila, če bodo še koga kdaj okradli !!!!

Sicer pa ne more biti drugače, ker je nekoč še potem ata doma vzel pas ali leskovo šibo in sinu "dopovedal", da se krasti ne sme !!!!!!

Sedaj bi pa ata ovadili, da izvaja nasilje nad otroki.

Starejše novice