Zdaj je jasno, kakšna grozljivka se je odvijala v kraju Brecljevo, kjer je bik poškodoval dve osebi - sina in očeta. Na koncu so pobesnelo žival morali ustreliti.

Kot smo že poročali, je pobesneli bik včeraj popoldne v občini Šmarje pri Jelšah v kraju Brecljevo poškodoval dve osebi - sina in očeta.

Vse se je začelo, ko so bika, ki je pobegnil iz ograjenega pašnika, domačini poskušali nagnati nazaj v ogrado. A podivjani bik je pri tem napadel 50-letnega domačina, ga podrl na tla, nabodel in potiskal po tleh.

»Napade bika je hotel preprečiti 30-letni sin, ki ga je bik prav tako napadel in poškodoval. Žena hudo poškodovanega 50-letnika in sin sta poškodovanega uspela s traktorjem rešiti pred pobesnelim bikom. Bik je nato z rogovjem poškodoval osebno vozilo, napadel pa je tudi soseda, ki ga na srečo ni poškodoval,« pojasnjujejo na Policijski upravi Celje.

Podivjani bik je na dovozni cesti nato onemogočal dostop reševalni ekipi, saj je stal na dovozni poti do stanovanjske hiše in se zaganjal v vozilo. Na podlagi obvestila OKC je veterinarska inšpektorica izdala ustno odločbo, da se bika ustreli.  

Izredno hudo poškodovanega 50-letnika so s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor, njegovemu sinu pa so pomoč, zaradi lažjih poškodb, nudili v Splošni bolnišnici Celje.

Foto: farmia.rs

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice