Na območju Policijske uprave Maribor po besedah policije ni več daljših čakalnih dob za prestop meje.

Po uspešno izpeljanem prvem konvoju, spremljanem potovanju tovornih vozil iz Italije v Hrvaško, so se prizadevanja za sprostitev čakajočih tovornih vozil pred kontrolnima točkama Vrtojba in Fernetiči na meji med Italijo in Slovenijo nadaljevala preko noči.

Med 16.50 včeraj in 7. uro zjutraj so možje v modrem izvedli osem konvojev, in sicer tri v smeri Madžarske in pet v smeri Hrvaške. S spremljanim, nadzorovanim potovanjem skozi Slovenijo, in kasneje Hrvaško ter druge tranzitne države, je bila vrnitev v matično državo omogočena 276 tovornim vozilom in dvema avtobusoma. 

204 tovorna vozila in dva avtobusa so tranzitirali Slovenijo in izstopili na Hrvaško, 72 tovornih vozil pa je tranzitiralo Slovenijo in izstopilo na Madžarsko.

Poleg policistov so tovorna vozila skozi našo državo spremljala vozila Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji in Finančne uprave Republike Slovenije. Vzporedno so se skrajšale tudi čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško. 

Kot sporočajo možje v modrem, trenutno na območju Policijske uprave Maribor ni več daljših čakalnih dob za izstop na Hrvaško.

Prizadevanja operativnega štaba Policije pri koordinaciji izvedbe konvojev sta si včeraj ogledala tudi novi minister za notranje zadeve Aleš Hojs in vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Anton Travner.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Čestitam! Policajski šefi so dva dni modrovali, ka naj napravijo. Končno se jim je posvetilo. Predlagam, ka se jih primerno nagradi in odlikuje z državnimi odlikovanji.

Ne laži (nepreverjen)

Ne ven pa zakoj ne zaprejo meje z Madžarsko. San gnes pijto enoga Rusa kama pela tovor pa mi je pravo Italija. San njemi pravo ka ga verjetno nedo v Italijo pistijli pa je pravo aja do. Te pa san pravo ka domou nede mogo, pa je pravo konvoj de. Ka s toga bou ne ven, znan samo ka ga v Slovenijo ne bi smeli pistiti, ka do samo problemi. Na postajališči jih je še 20 takšnih.

Starejše novice