*Fotografija je simbolična
V Pomurju je prišlo do novega ropa, tokrat je bila tarča bančna poslovalnica.

Več prebivalcev v bližini Križevcev pri Ljutomeru je pričalo o veliki prisotnosti policije in poostreni cestni kontroli na območju Veržeja, Radencev in okolice, policisti kot kaže iščejo roparja na begu.

Za potrditev smo se obrnili na Policijsko upravo Murska Sobota, kjer so potrdili, da so bili malo po 15. uri obveščeni o ropu bančne ustanove v Križevcih pri Ljutomeru. Do sedaj je znano, da je oborožen moški vstopil v prostore in od zaposlenih zahteval gotovino. Po dejanju je neznani storilec kraj zapustil, storilca policisti še iščejo. Trenutno poteka ogled kraja dejanja, poškodovan ni bil nihče, so sporočili iz soboške policijske uprave. 

Več sledi.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Nede prišo daleč. Virus de ga onesposobo!

stric feri (nepreverjen)

SPET en sam "kopipaste" ! Od zaposlenih je zahteval gotovino !!!!

Jaz sem pa mislil, da je prišel oropat banko. Tipično policijsko poročanje.

Kaj je sedaj? A je zahteval denar od banke ali od zaposlenih?

In potem večje število policijskih patrulj v Križevcih in okolici. To je tipična stalnica. Kot, da bi kateri prišel nazaj, da morajo tam imeti en kup osebja. Medtem, ko so prišli v Križevce je "neznanec" že bil na AC A5. Tam imaš 2 minuti do AC.
Ali se pa skril v bližini in počakal, da "nevarnost" mine.

Pa v enih Križevcih imaš res kaj za odnest. Ne vem, kaj še sploh banke v teh mini občinah počnejo?

Vipko
Truplo

Glede natančnosti jezika malce pretiravaš po mojem. Pač niso slavisti... pa še novinar je mogoče kaj po svoje zapisal?
Tole je po svoje zanimivo. Nekdaj, ko sem še delal na likvidaturi bi bilo oropati banko mali hec. Sicer ne v Soboti, kajti alarm si sprožil mimogrede... pa še velika banka, veliko strank in zaposlenih. Da smo vmes tudi po nerodnosti sprožili alarm je tudi res in tudi, da so bili v dveh, treh minutah na parkirišču policaji, pa še notri in to s kalašnikovkami. Ni bil ravno hec, pa še kazen je banka plačala. In sem razmišljal, če bi rabil denar, imel žilico, da to naredim in se potem mogoče skrivam... na Deviških otokih preostanek življenja, bi oropal banko v Gradu na Goričkem, kjer sem vmes tudi delal in jo poznal do obisti (v Kuzmi takrat poslovalnice še ni bilo).
V osemdesetih letih ni bilo mobilcev, dovolj bi bilo, da prerežeš kable telefona, tudi alarm je bil bolj za vzorec, samo dva zaposlena, pa ne vedno oba prisotna. Smo si glede tega zaupali. Potem preko hriba, si v Kuzmi, mimo Samodraža... dokler bi se nekdo "zbudil" v takratni SFRJ, zagnal paniko in se povezal z mejnimi organi obeh držav... bi že bil verjetno na letališču v Grazu s kufrom in denarjem.
Ker pa verjetno noben zločin ni popoln... kaj bi s kufrom polnih takratnih dinarjev, pa še poslovalnica ni vrtela milijone dnevnega prometa. Deviz je bilo itak za vzorec.
Tole malce za hec... da ne bomo vse opisovali tako črno! Tegale ali več teh današnjih "tolovajev" pa bodo že polovili!

In reply to by stric feri (nepreverjen)

Mb78 (nepreverjen)

Koliko otrok si ze nadlegoval?
Ti posast pedofilska.
Po pisanju se tu vidi da si homopedo

In reply to by Truplo

Mb78 (nepreverjen)

OH NE NE NE NE
POZABILI STE NAPISAT DA JE BIL STORILEC/STORILKA MASKIRAN!!
HA HA HA HA HA
EVO VAM ZDAJ VIRUS V U....

stric feri (nepreverjen)

Zanimivo pisanje truplo. Res je bilo kot praviš. Tudi drugače je bilo glede nošenja denarja in nikoli se ni kaj hudega pripetilo.

Mimogrede. V vreči, kot je krompirjeva so ženske nosile denar iz SDK na banko in obratno. Tudi iz pošte na SDK in obratno.

Iz trgovine je zvečer trgovka nesla kaseto z denarjem v plastični vrečki v nočni trezor. In nikoli nobenega problema.

Danes pa zablindirana oklepna vozila s kamerami in oboroženimi tipi in lanc okoli roke in kovčka, da nese izkupiček iz trgovine.

Sicer pa mi ni jasno zakaj so mi dali minuse? Mogoče policaji, ko sem omenil njihovo izrazoslovje?

Vipko
Truplo

Tudi sam nisem napisal nič takega, pa se je našel neki pacient, kateri mi očita nekaj z otroci. To je pač tak forum, na nizki ravni, a kaj, ko drugega nimamo. In včasih preveč časa! In tudi tožiti nekoga je po svoje brez veze... trajalo bi vsaj leto dni, da bi zadeva verjetno šla naprej. In potem bi ugotovili, da to piše neki socialec, polpismen (kar se itak vidi), brez denarja in za kaj ga naj potem tožim?
Kar se tiče tega spremljanja denarja. Večkrat sem tudi sam spremljal denar, katerega smo razdeljevali po poslovalnicah. Šofer je vozil, sam sem sedel zraven, pištolo pa imel vrženo pod predpražnik pri nogah... Bog ne daj, da bi kaj z njo počenjal... bi se mi še sprožila, he, he... "Tura" je lahko bila tudi taka, da smo vmes kje zavili še na pijačo. Pa ni bilo ne ropov ali nekih groženj... Po svoje takrat ni bilo kriminala. Danes pa...?

In reply to by stric feri (nepreverjen)

zzzlp (nepreverjen)

A je zahteval svoj denar, pa ni imel kartice.

Toti glih (nepreverjen)

Se je mogoče kdo od vas pametnih komentatorjev vprašal, kako se je počutila zaposlena v banki v tej situaciji? Nimate pojma, kreteni!!!

Starejše novice