Po požaru v eni izmed mariborskih hiš so možje v modrem odkrili kar sedem prirejenih prostorov za gojenje konoplje.

Možje v modrem so bili v petek, 20. marca 2020, ob 8.01 obveščeni o požaru v stanovanjski hiši v Mariboru. Takoj po prihodu na kraj so policisti ugotovili, da gori v kletnih prostorih te enostanovanjske hiše. Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče.

"Ko so požar pogasili in so policisti želeli pričeti z ogledom, ki jim ga je prepustil dežurni preiskovalni sodnik, so ugotovili, da se v kletnih prostorih nahaja več 100 sadik konoplje in da je v kletnih prostorih hiše očitno prostor, posebej prirejen za gojenje prepovedane droge konoplje," poročajo iz Policijske uprave Maribor.

Zaradi tega so ogled prekinili in o tem obvestili preiskovalnega sodnika ter pristojnega tožilca, po usmeritvah slednjega pa podali pobudo za izdajo odredbe za hišno preiskavo.

Dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru je na podlagi vseh ugotovitev mariborskim kriminalistom izdal odredbo za hišno preiskavo pri 44-letnem osumljencu, ki ima te prostore na tem naslovu v najemu

Osumljenec odšel neznano kam

Ker pa je navedeni še pred požarom odšel neznano kam in ga policisti do danes še niso izsledili in mu zato tudi niso mogli vročiti odredbe ter ga pozvati, naj bo navzoč pri hišni preiskavi, so kraj požara varovali do včeraj, 26. marca 2020.

Ker osumljenec do sedaj ni bil prijet, je dežurni preiskovalni sodnik, na predlog mariborskih kriminalistov, včeraj, 26. marca 2020, sam opravil hišno preiskavo. Vso pomoč so mu nudili kriminalisti.

Med hišno preiskavo je bilo v opisani stanovanjski hiši najdenih kar sedem prirejenih prostorov za gojenje koplje, v katerih je bilo skupaj 722 sadik prepovedane droge konoplje in približno trije kilogrami posušene konoplje. Zraven tega so preiskovalni sodnik in kriminalisti ugotovili, da je osumljenec v teh prostorih izvrševal tudi tatvino elektrike.

Ugotovili so še, da je požar izbruhnil na električni napeljavi.

Zaradi utemeljenih sumov storitve kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, tatvine in povzročitve splošne nevarnosti, kar je posledica nastanka požara, bodo osumljenca kazensko ovadil pristojnemu tožilstvu. 

Aktivnosti za njegovo izsleditev možje v modrem še vedno izvajajo.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
matejja (nepreverjen)

He he, spet bo kriza zaradi pomanjkanja skunka.

luc-ifer (nepreverjen)

in gasilci so mu zalili
konopljo

Svetlana Maka… (nepreverjen)

pa akumolotur so mu tudi odklopil

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

Vojko (nepreverjen)

ZELISCARJI ZBOR...SEDA KO IMATE OMEJENO GIBANJE SE LAHKO SKRIJETE V DR ARNICO KJER JE NAJBOLJSI PROSTOR ZA MEDITIRANJE.

Starejše novice