FOTO: Gasilska brigada Maribor
V novi tragični nesreči na štajerskih cestah je včeraj popoldne življenje izgubil 52-letni moški, ki je bil v avtomobilu sam. Avtobus je vozil pravilno, v okviru omejitve, ki je na tistem delu ceste 50 kilometrov na uro.

Mariborski možje v modrem po tragični prometni nesreči pojasnjujejo, da je včeraj, tik pred 15. uro, 52-letni moški, državljan Slovenije, vozil osebni avtomobil po avtocesti A5, Maribor - Lendava.

Zapustil jo je na izvozu Lenart v Slovenskih goricah. Ko se je pripeljal do semaforiziranega križišča je stal pri rdeči luči, nato pa se vključil levo, na regionalno cesto Pernica - Lenart.

Po tej cesti, v smeri Lenarta, pa ni vozil po desni strani  smernega vozišča, ampak je zapeljal v levo, preko neprekinjene ločilne črte na nasprotno  smerno vozišče, po katerem je v tem trenutku pravilno, po svoji desni strani, iz nasprotne smeri pripeljal 61-letni voznik avtobusa, državljan Srbije. 

»Čeprav se je voznik avtobusa umikal v desno, k desnemu robu vozišča, je voznik osebnega avtomobila brez zaviranja čelno trčil v prednjo stran avtobusa. Voznik osebnega avtomobila je na kraju prometne nesreče umrl. Voznik avtobusa in edina potnica na avtobusu v prometni nesreči nista bila poškodovana,« pojasnjujejo na Policijski upravi Maribor.

Mrtvoglednik je odredil sanitarno obdukcijo, da se bo ugotovil vzrok smrti pokojnega voznika. Nekatere okoliščine namreč kažejo na to, da je voznik osebnega avtomobila na nasprotno vozišče zapeljal zaradi trenutne spremembe njegovega zdravstvenega stanja.

Foto: Gasilska brigada Maribor

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice