Minuli ponedeljek je med 12. in 15. uro bilo ukradeno kolo izpred stanovanjskega bloka v Murski Soboti. Policisti opozarjajo, da je največ tatvin koles ravno v poletnih mesecih.

Včeraj so nepridipravi ukradli moško kolo znamke Modi fox, ob tem pa je nastalo za okrog 200 evrov škode. Kot pravijo soboški policisti, se število tatvin koles poveča v poletnih mesecih, ko oškodovanci največ uporabljajo svoja kolesa. Policisti ugotavljajo, da storilci izkoriščajo predvsem trenutke nepazljivosti oškodovancev, ko kolesa ne zaklenejo oziroma ga primerno ne zavarujejo.

Kaziva dejanja tatvin koles na območju Policijske uprave Murska Sobota so razpršena, vsekakor pa imajo storilci več priložnosti na mestih, kjer je več koles, ki niso v varovanem ali ograjenem prostoru.

Najbolj priljubljene točke pri tatvini koles na območju soboške policijske uprave so kolesarnice in dvorišča pri stanovanjskih blokih v Murski Soboti in Lendavi. Prav tako se izvajajo priložnostne tatvine z dvorišč stanovanjskih hiš, kjer so na vidnih mestih nezavarovana kolesa, vendar tu lokacij ni mogoče določiti. 

Preventivnost lastnikov koles

Policisti soboške policijske uprave še poudarjajo, da je zelo pomembno preventivno obnašanje lastnikov in uporabnikov koles. Ugotavljajo namreč, da oškodovanci ob prijavi tatvine kolesa vedo povedati le znamko in barvo svojega kolesa, drugih podatkov pa ne, kar policij dodatno otežuje raziskovanje teh dejanj.

Več o tatvinah koles si lahko preberete na naslednji povezavi.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mac C (nepreverjen)

ki si jih ne zaklenejo, jim tak treba. sicer pa kamere nstaviti, pa kamere in kamere....pa ne take za okras, da se sploh ne prepozna še to, če je bil človek ali alien. to pa že ne bi svetovala nesposobna sobočka policija, a? in ne, ne pljuvam po njih neupravičeno. beri dalje.
več o nesposobni in nepošteni soboški policiji pa tu: https://sobotainfo.com/novica/lokalno/nadzor-nad-policijo-nepravilnosti…

Vi.tor (nepreverjen)

Sumim petkove politkolesarje, ki si delajo "blagovne rezerve".

čarni vrag (nepreverjen)

bicikjine kradejo komunisti
že od nekdaj je znano da
komunisti bicikle kradejo
u stvari vkradejo tudi barvne kovine

In reply to by Vi.tor (nepreverjen)

Hh (nepreverjen)

Kolesarnice so zaklenjene. Sicer pa znamo sto je biu, lendavski narkiči, gda spucamo tou narkomansko dečurlijo te tude več nede nobenih tatvin. Ajde narkomanska goveda spucajte se iz naše sobote ker slej ko prej nekome dokurči.

glagllgjklae (nepreverjen)

dokazi da je narkič bil. osel zabiti!

In reply to by Hh (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Strokovne ugotovitve policajov so enkratne. Kolesa se kradejo poleti, pozimi pa smučke in sanke. Jaz mam Rogov biciklin star 26 let, pa še toga zakleplem.

Svetlana Maka… (nepreverjen)

tvoj biciklin tako smrdi po govnu kao i ti
pa ti ga niko neče drpiti

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Vascec (nepreverjen)

Pa pijse se MuddyFox sobota info...! Jaoo

Katalenic (nepreverjen)

Ja ja pomagajmo policiji🤦‍♂️Njih je prevroče ????če bi njihovega vkrali bi sigurno ga z helikopteron iskali..ti pa mores še meti škatlo doma ka potrdiš ka je tvoj bicikln 🤪

Ne bom... (nepreverjen)

...anonimna. Vi policisti! Kaj vi sploh ste ? Kdo vas nuca? Tisti kateri z vami lažje izvede svoje načrte in dotično osebo, kakor obenem njeno družino UNIČITE. Kar tudi najbolj srboriti policist navrže, seveda vse za ostale, saj drugega ne delate kot se pomenjkujete. Kaj je še potrebno za vas, da iščete kolo? Serijska številka, kot je razbrati iz vašega obvestila.
To sem vam vedno predložila! L. 2013, 3 leta po prijavi, ko Merida koles že 4 leta ni bilo v prodaji (Trgoavto) je oseba, meni vidna vsak dan, od nekod dobavila popolnoma novo kolo. Vas prepričati, da vaši znanci, prijatelji od vaših prijateljev posedujejo moje kolo, da so tega skrivali na podstrešju, ker sem to vedela so me prijavili, da motim njihovo posest v nočnem času. Enega dejstva vam niso povedali; kako bi potemtakem vedela, kaj imamo na gosp. poslopju.
Kolikokrat sem vas prosila, da preverite ser. št.tega kolesa?
Kaj mi je bilo povedano nazadnje? Meni bo ta ženska rekla; kaj te briga kakšne štev. je in kje sem ga kupila.
S tem ste me rivali iz PP. Nihče mi ne verjame, da bi nekaj takega policist upal povedati. Ta isti je l. 2018 zavračal vsak poskus prijave odtujitve ključa hiše in garaže v Kupšincih. Kar dobro vedo, saj j imel mož razgovor z inšpektorjem.
Po druž. omrežjih so bili večino taki odzivi, kot je podkupljena policija ipd, največ pa predlogov, naj napravimo po nekdašnjo z storilcem.
Martina Škafar

Starejše novice