Pomurski policisti obravnavali tatvino kolesa.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota, so policisti prejeli prijavo, da je neznani storilec včeraj med 13.30 in 18.15 uro iz kolesarnice na Lendavski ulici v Murski Soboti odtujil žensko kolo bele barve, z dvema črnima košaricama, spredaj in zadaj. Kot dodajajo, je nastalo za približno 200 evrov škode.

*Naslovna fotografija je simbolična.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
neda

V takem primeru se tat nahaja znotraj stanovanjskega bloka, saj s ključem kolesarnice razpolaga izključno le
stanovalec znotraj stavbe. Iz take predpostavke sem izhajala sama, ko sem pred meseci imela sama podoben
primer. Ko sem krivcu dala na znanje, da ga imam na sumu, je kolo vrnil, vendar ne na isto mesto, kot si ga je
"izposodil", pač pa ga pustil v bližini Lendavske ulice in nedaleč od naše stan. zgradbe. Tako se je raje odločil, preden bi utegnil imeti "vrag mlade".

miran35 (nepreverjen)

Kateri policist je to bil, da vam je hotel spisati prijavo? Nekaj let nazaj so nam pred Miki barom ukradli žensko kolo Merida. Po tistem hočemo kupiti isto kolo, ker je najcenejše, vendar ga Trgo avto več ni prodajal, ostali pa sploh nikoli. Zato smo se oglasili na PP M. Sobota z namenom, da sosedo povprašajo kakšno serijsko št. ima njeno novo kolo, predvsem pa kje je to kupila. Takoj se začel repenčiti, dvigovati glas, da je takšno kolo kupila na bolhi. Potem sem mu predlagal, da kot uradni osebi, ona mora povedati kje je kupila kolo. Tedaj je policaj rekel, da mu ona pove;˝ kaj te briga˝. Moral bi ga prijaviti, zaradi nenehnih zavračanj prijave koles. Tako je že bilo pred tem zadnjim odtujenim, kakor tedaj, ko smo stanovali v bloku. Iz kleti kradli kolesa, policija pa nobene prijave niti zabeležila, zdaj pa dajejo takšne neprimerne dovtipe, da lahko njih kot uradni osebi, po njihovi zahtevi naj pokažejo številko kolesa, da jih oseba zavrne. ˝Meni lahko ona pove kaj te briga˝. Bi res rad vedel kako uspe to nekaterim, mogoče se poznate z posamezniki iz policijskih vrst, da vam uspe prijaviti krajo koles, kajti policija se s tem več ne ukvarja. Med drugim mi je tudi tako rekel.

In reply to by neda

administrator (nepreverjen)

miran si pa že bil tečen ko muha bna dreku
nič čudnega da te je policaj šutiral iz postaje
Da sem jaz policaj bi te tak brcnil v rit da tri mesece ne bi mogel sedeti

In reply to by miran35 (nepreverjen)

Vipko
Truplo

V enem izmed soboških blokov je pred letom dni izginilo (verjetno ponoči ali opoldne, ko je najmanj ljudi okrog bloka) kolo iz kleti in menjalnik za gorsko iz druge kleti. Pri slednjem se je malce videlo, da odpiranje ravno ni šlo popolnoma gladko, pri kraji kolesa pa ni bilo nobenih sledi.

In verjeli ali ne: to sta edini dve kleti v tem bloku, kjer lastnika stanovalka in stanovalec vozita tako malce bolj, kot za rekreacijo kolo. Tudi kolo in menjalnik za gorsko nista ravno kolesi za na v trgovino, kakor se temu pravi. In verjeli še enkrat, ali pa ne: kleti nista skupaj oz. je vsaka na enem vogalu bloka! Tat je točno vedel, kje mora kaj ukrasti! Kje je dobil informacije? Začetne ali naslednje? En namig... na koncu!

Seveda ni bilo glede kakšnega uspeha pri iskanju, policija je svoje spisala (ni bilo nobenega odpora, zelo so bili prijazni, uslužni), pri kolesu pa zavarovalnica ni dala niti dinarja (Triglav). Izgovarjali so se, da ni nobenih sledi vloma! Njim izgleda ni jasno, da neslišno in brez poškodb pravi tat odpre najbolj varovani sef v kakšni banki, ne pa navadne ključavnice, kakršne imamo po kleteh. Tako, da če kdo hoče zavarovati kolo, katero se nahaja v kleti, se naj dobro prej pozanima, kaj glede tega nudijo posamezne zavarovalnice.

Aja, kraja: sledi bi naj vodile do ene trgovine in prodajalca... serviserja, kateri bi naj imel pomagača, doma v bližini blokov, morda samega stanovalca bloka. Vseeno se ni našlo nič, dokazalo nič.Tako, da pazite, kaj vse govorite tudi po trgovinah, kajti za vsakim vogalom se lahko nahajajo ušesa. Prodajalec točno ve, kaj prodaja in če ni pošten...?

Od takrat v svojem bloku zaklepam še ena vrata... vedoč, da tudi te odpre tat, vendar bo vseeno porabil minuto več in ravno v tej minuti... ga lahko kdo vidi!

In reply to by neda

Starejše novice