Brezobziren mladoletnik je po državni cesti na Štajerskem vozil iz sopotnikovega sedeža. Nespametno in predvsem nevarno vožnjo je objavil na družbenem omrežju.

V mesecu septembru je bil na enem od družabnih omrežij objavljen videoposnetek predrzne in brezobzirne vožnje voznika osebnega avtomobila, ki je med vožnjo sedel na sopotnikovem sedežu in hitrost vožnje vozila uravnaval s tempomatom. Njegovo predrzno in brezobzirno vožnjo po državni cesti v okolici Slovenske Bistrice je snemal potnik v vozilu.

Kasneje je bil videoposnetek objavljen in javnosti deljen na enem od družabnih omrežij. Nespametno in nezakonito dejanje je na družabnem omrežju všečkalo nekaj več kot 700 uporabnikov, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Ker so policisti v posneti vožnji ugotovili elemente kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu, so v predkazenskem postopku zbrali vsepotrebne dokaze in zoper 17-letnega mladoletnika iz okolice Slovenske Bistrice, ki je s sopotnikovega sedeža vozil vozilo, podali kazensko ovadbo na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

Zagotavljanje varnosti v cestnem prometu je ena izmed primarnih nalog policije, zato policisti opozarjajo vse udeležence cestnega prometa, naj spoštujejo cestnoprometne predpise, vozijo obzirno in previdno, uporabnike družabnih omrežij pa, da bodo policisti prav vse objave s fotografijami in videoposnetki nezakonitih ravnanj in dejanj obravnavali ter ob upoštevanju policijskih pooblastil zoper kršitelje ali storilce kaznivih dejanj tudi ustrezno ukrepali.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
če ge va ra (nepreverjen)

In kaj je tto takega ???
Danes mladina obvlada igrice, da se nam še ne sanja. In zato ne čudi, če z levo roko lahko upravlja z volanom.
Ostalo naredi računalnik vozila.
Ssicer so že avtomobili, ki se tudi sami peljejo.
Prihodnost je na srečo taka, pa če se JJ na plešo postavi.

One1 (nepreverjen)

Tij tau resno? Pa nemren vrvati ka nešče povej ka je tau nej nič takšnoga! Drugič naj noge držij skoz okno pa z noson vozi. Če bi si se pa kaj zgodilo kak bi pa te gučal?

In reply to by če ge va ra (nepreverjen)

tanja...p. (nepreverjen)

kdaj si od socialista slisal kaj normalno pametnega.

In reply to by One1 (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

a ti manjka kak kolešček

In reply to by tanja...p. (nepreverjen)

helmut (nepreverjen)

car majkemi

Makaronars (nepreverjen)

Znamka avta pove vse.. vozniki polni samega sebe

kolega (nepreverjen)

Uff nej samo enkrat. Pa smo še živi pa zdravi.. NEZASLIŠANO

Crni vrag (nepreverjen)

Pa prepisano

Starejše novice