Uslužbenci Finančne uprave Republike Slovenije so opravili več finančnih preiskav. V Mariboru so zasegli 15.000 kilogramov neprijavljenih tobačnih listov in odkrili nezakonito proizvodnjo tobaka.

Nezakonita proizvodnja drobno rezanega tobaka

Uslužbenci Finančne uprave Republike Slovenije so v okviru finančne preiskave sredi februarja odkrili nezakonito proizvodnjo drobno rezanega tobaka.

Proizvodnja se je izvajala v najetih prostorih v Mariboru, kjer so se nahajali stroj za rezanje tobaka, stroja za pakiranje drobno rezanega tobaka, 21 kosov sprejev za čiščenje strojev za pakiranje, 97.000 praznih potiskanih embalaž za pakiranje drobno rezanega tobaka ter 71 kolutov nalepk za zapiranje embalaže za pakiranje.

Foto: Finančna uprava Republike Slovenije

Zaradi suma izvajanja dela na črno so uradne osebe izvedle pregled. »Ob pregledu je bilo poleg opreme za proizvodnjo zaseženo še 1.750 kilogramov neprijavljenih tobačnih listov, 784 zavojčkov pakiranega drobno rezanega tobaka, 194,50 kilogramov drobno rezanega tobaka v vrečah, 4 litre arome za tobak,« so sporočili.

Z dokončanjem predelave tobačnih listov v drobno rezan tobak, ki je trošarinski izdelek, bi bil proračun Republike Slovenije oškodovan za najmanj 220.000 eurov.

Zasegli 15.000 kilogramov neprijavljenih tobačnih listov

Ob nadzoru skladiščnih prostorov v Mariboru so uslužbenci Finančne uprave Republike Slovenije zasegli večjo količino tobačnih listov, ki ni bila pred začetkom skladiščenja prijavljena davčnemu organu.

Uslužbenci Finančne uprave so se na podlagi analize zbranih informacij odločili, da se pred skladiščnimi prostori izvede pregled tovornega vozila tujih registrskih oznak.

»Iz tovornega vozila so bili v trenutku nadzora že delno razloženi kartoni s tobačnimi listi na drugo tovorno vozilo slovenskih registrskih oznak, delno pa na plato pred skladiščnimi prostori. Iz predložene prevozne listine, je bilo razvidno, da so bili tobačni listi pripeljani iz Nemčije,« so zapisali. 

Foto: Finančna uprava Republike Slovenije

Blago je bilo zaseženo in prepeljano v skladišče finančnega urada. Za omenjeno dejanje je predpisana globa za pravne osebe od 4.000 do 75.000 evrov in za odgovorne osebe pravne osebe od 1.000 do 10.000 evrov. 

S predelavo surovih tobačnih listov v tobačne izdelke, bi lahko oškodovanec pridobil najmanj 1.410.000 evrov. 

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
prekmurec75 (nepreverjen)

jas imam doma okrog 50kg tobacnega listja pa bi rad visel na svojem dvoriscu davcno inspekcijo pa bi videli kde bi visele glave prosim nedelajte si mednarodni skandal za moj trud

Vaše ime (nepreverjen)

Pa te daj napiši naslov pa ti zriktmo inšpekcijo nega problema.

In reply to by prekmurec75 (nepreverjen)

prekmurec75 (nepreverjen)

jankoceva vila s kapitalom 29 miljonov kapitala ali si zadovoljen z mojim naslovu

In reply to by Vaše ime (nepreverjen)

Vaše ime (nepreverjen)

Evo si dokazo kakše muda maš!!!Najprvle lapaš te pa rejp med nogej.

In reply to by prekmurec75 (nepreverjen)

prekmurec75 (nepreverjen)

imam velike mude se bi lahko kaj naredil tvoji mamici ce ni drugega kot enega vec ovaduha v sloveniji ce imas mlado mamico mi predstavi

In reply to by Vaše ime (nepreverjen)

Vaše ime (nepreverjen)

Maš ja velka muda kak güjnec.Zato pa se za vpn-jon skrivaš.
Pa fajnsi ga na roke vrže.
Ajd čao končujen debato z maloumnin osebkon.

In reply to by prekmurec75 (nepreverjen)

Vaše ime (nepreverjen)

Končujen neproduktivno debato ker pametnejši popistij ti pa kar dalj napiši še kaj ka boš bar zadnji dal repliko ka se boš mel za tmagovalca.

In reply to by Vaše ime (nepreverjen)

čukundeda (nepreverjen)

Ne me smejat ! Proračun oškodovan za 220 jurjev !! Hehehehehehhehehehe. Najmanj toliko je oškodovan pri vsakem projektu, ki je vreden tam okoli milijona ali še manj. VSE kar se dela na državni račun je nekajkrat precenjeno. Ta denar od tobaka je drobižek v primerjavi z vsem, kar se LEGALNO spravi iz proračuna. Pa teh 22o jurjev je samo predpostavka. Saj še ni bilo prodano in tudi se ne ve za koliko bi bilo prodano. Tak, da proračun več ali manj ne bi bil nič oškodovan.

AAAAAAAAA (nepreverjen)

Kak se ne ve za kelko bi bilou odano, zna se cejna takšnoga izdelka. kak ne bi proračun bil oškodovan malo pomisli, kelko več se oda na čarno telko menje se oda rejdno ge se plačajo davki.

In reply to by čukundeda (nepreverjen)

čukundeda (nepreverjen)

a si ti malo
ali pa si fejst fuknjeni

In reply to by AAAAAAAAA (nepreverjen)

Starejše novice