Gasilci so včeraj imeli polne roke dela.

Kot so napovedovali vremenarji, so tudi severovzhod Slovenije sinoči zajele nevihte, ki so Pomurju ob nalivih in močnejših sunkih vetra prinesle celo točo. 

Ponekod so nas tako preletavala avstrijska protitočna letala, ki so preprečile hujše scenarije. A marsikomu preglavice niso bile prihranjene, saj je meteorna voda znova ogrožala stanovanja, težave pa je povzročal tudi veter.

Težave so pri Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje med drugim zabeležili v naselju Podgradje, kjer je voda zalila prostore gasilskega doma. Gasilci PGD Podgradje so jo izčrpali ter prostore očistili nanosov mulja.

Vodo pa so gasilci PGD Ljutomer morali izčrpati tudi iz kletnih prostorov petih stanovanjski hiš v Ljutomeru.

V naselju Radomerje je bilo treba očistiti obcestne propuste vejevja, naplavljenega sena, gasilci pa so označili tudi udarne jame na poškodovanem cestišču.

Večjo količino gramoza je na cestišče naplavilo še na cesti med naseljema Stročja vas v občini Ljutomer in Veščica v občini Razkrižje, ki so ga očistili gasilci PGD Stročja vas.

Na območju Lendave v Dolgi vasi so medtem Gasilci PGD Dolga izkopali jašek za meteorno vodo in odmašili več jaškov ter tako preprečili, da bi voda zalila stanovanjske objekte.

V naselju Dolnji Slaveči pa so gasilci PGD Dolnji Slaveči očistili okoli 300 metrov cestišča, na katerega je deževje naneslo mulj.

Obenem je nekaj po 19. uri v Ormožu prišlo do izpada elektrike, brez nje je ostalo 1179 odjemalcev.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice