Kronika pomurskih policistov.

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri kazniva dejanja, šest kršitev javnega reda in miru, pet primerov povoženja divjadi in dve poškodbi vozila na parkirnem prostoru.

Na področju kriminalitete je bil v Kraščih obravnavan poskus vloma v stanovanjsko hišo, v Murski Soboti povzročitev lahke telesne poškodbe in tatvina mobilnega telefona.

V Petišovcih sta bili prijeti državljanki Šrilanke, ki sta na nedovoljen način vstopili v državo. Po končanem postopku bosta predani hrvaškim varnostnim organom.

Javni red in mir je bil kršen štirikrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes opravljali na celotnem območju Policijske uprave Murska Sobota.

*Naslovna fotografija je simbolična.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pssssttttt (nepreverjen)

Pa ka se to dogaja???Vepa ten condrašan terbej na rep stoupite pa njin prste spotrejte!!!!!Naj bi ga zaodo polek polek kuce bi zobej vü plüvo!!!!Delat se sprafte nej ka kradnete

Pssssttttt (nepreverjen)

Policija bi pa tü mogla malo pod kontrolo meti tej condrase keri so v carnoj knjigi pa veckrat obravnavane z taksen dejanjon

Janez 78 (nepreverjen)

Jaz san se tak zavaroval, ka man stikalo za vrata in ponoči je na alu vratih 230V. Pač de nege v šume mesto mel

oškodovanec (nepreverjen)

Ali je Slovenija pravna država?

Za vlom v stanovanjsko hišo, hudo kaznivo dejanje pokličeš policijo, naredijo zapisnik, ter uvedejo postopek proti neznanemu storilcu. Zadevo predajo tožilstvu za raziskavo postopka, tožilstvo potrdi vlom v stanovanje proti neznanemu storilcu. In je vse končano! In vse to traja že pet let s trdnimi dokazi odvetnika o hudem kaznivem dejanju storilca. Zadeva je prišla tudi do vrhovnega tožilstva, vendar je postopek ostal isti - 'proti neznanemu storilcu'. Spremenilo se ni nič, ostal je še vedno 'neznani storilec'!

V odgovoru tožilstva prejmem, da '...tudi če je tako kakor vi navajate o kaznivem dejanju, zadeva se ne bo spremenila.' Kar za mene pomeni, da še vedno ostaja neznani storilec in pravne pomoči tukaj ni!
Vse to govori o kršitvi človekovih pravic ter Ustave Republike Slovenije. Obenem smo se pisali tudi VARUHU ČLOVEKOVIH PRAVIC. V odgovoru mi svetujejo, da gremo v civilno pravdo ampak se moram zavedati posledic tega.

Vsa dejstva so bila v pismu poslana v vednost tudi predsedniku države Borutu Pahorju, predsedniku vlade Marjanu Šarcu, parlamentarnim in opozicijskim strankam (SDS Janeza Janše, SNS Zmaga Jelinčiča, Luki Mesecu Združene Levice), Vrhovnemu tožilstvu Republike Slovenije, Varuhu človekovih pravic, kot tudi medijskim hišam (Uredništvo PopTV, RTVSLO, PlanetTV).

V naši državi je vsa ta krivica vsem znana. Ukrepa pa nihče! Državljani smo žrtve tatov in hudih kaznivih dejanj, pomoči pa nobene!
Sam predsednik vlade Marjan Šarec je tedaj še v svoji kampanji izjavil: „Vsi vemo, da je v Sloveniji nekaj hudo narobe in nobeden nič!“ Nato je postavil vprašanje, in se sprašujem komu: „Kateri so ti strici iz ozadja ki ne dovoljujejo spoštovanje Ustave?“
V Sloveniji je takšnih primerov kaznivih dejanj tatvine veliko. Žrtve smo državljani, brez nikakršne pomoči!

Starejše novice