Slika je simbolična.
Eden izmed devetošolcev Osnovne šole Miklavž na Dravskem polju je v šolo prinesel pištolo.

Kot je sporočilo vodstvo Osnovne šole Miklavž na Dravskem polju, je eden izmed učencev ta teden v šolo prinesel pištolo airsoft, kar pa je povzročilo neprijeten preplah med nekaterimi učenci, učitelji in starši.

Učenec v šolo prinesel pištolo

Ravnateljica šole je sicer potrdila, da gre za plastično pištolo airsoft ter, da varnost otrok ni bila ogrožena. Ker pa imajo vse šole ničelno toleranco do kakršnegakoli orožja, so o tem obvestili Policijo. Prav tako je vodstvo šole napisalo obvestilo za starše o neprimernem vedenju. Kako so se odzvali starši?

V obvestilu staršem je ravnateljica Osnovne šole Miklavž na Dravskem polju Dušanka Mihalič Mali pojasnila, da so imeli v torek v šoli neprijeten dogodek, ko je eden izmed devetošolcev v šolo prinesel pištolo. 

Nekateri starši so ob tem dogodku zgolj zamahnili z roko, saj je samo plastična pištola, drugi so v luči nedavnih dogodkov zelo v skrbeh.

Šole ne odobravajo orožja, dogodek prijavljen na policijo

Kljub dejstvu, da je šlo za plastično pištolo, pa so na šoli jasni: do vsakršne oblike orožja imajo ničelno toleranco.

Policisti so pištolo zasegli, zaradi ugotovljene kršitve javnega reda in miru pa bodo na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

Kot še dodaja ravnateljica, varnost otrok ni bila ogrožena. Starše so o dogodku obvestili zato, da bi jih pomirili, da se ne bi širile neresnice in da bi bili brez skrbi, saj so zadolženi za to, da poskrbijo za varnost otrok. 

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
carni vrag . (nepreverjen)

Kaj pa je to tacega

Survival (nepreverjen)

Čakajte malo, kaj se vi hecate? A res ne ločite airsoft replike od pravega orožja starši in učitelji? Si predstavljate, da pride do vojne? Saj bi ja vsi imeli polne gate! Vem za primere da je nekdo vrgel petardo in so klicali policijo...svašta. Pri nas doma smo vsi jagri, z otroci tekmujemo kdo prej razstavi pištolo in seveda sestavi. Pri nas to ni tabu, samo razložiti jim moraš, dočim predvsem prestrašeni mestjanarji so problematični, včasih baje ne vedo katetega spola so, kao da so ujeti v nekem drugem telesu, aja to pa vam je normalno.

Janshari (nepreverjen)

Vec kot polovico tega ka si napisal si se zlago.... Verjetno pa poznas kaksoga pijanoga jagra ka odi k tvoji zeni

In reply to by Survival (nepreverjen)

Survival (nepreverjen)

jaz ne pijem alkohola, nisem poročen imam pa punco in sva včeraj dobila otroka. Vidiš kako nič ne veš, če ti veš, da sem se jaz zlagal, kako to da nisi vedel kar sem ti povedal? Ne bluzi brezveze, nekateri nismo del kolektivnega sistema katerega je strah orožja in ne vedo katerega spola so. V tem predalčku jaz ne prebivam!

In reply to by Janshari (nepreverjen)

carni vrag . (nepreverjen)

To je pravi način vzgoje
Če hočeš vzgojiti c
dedca ga nauči ravnanja s pistol
Če hočeš pedra mu daj zvecilnega

In reply to by Survival (nepreverjen)

Ytttt (nepreverjen)

Mogoce je pa sel po torye v tortomat?

bbbbbb (nepreverjen)

Član pionirske organizacije Čelavoga diktatorja. Mogoče njegov nečak.

nesposoben.si (nepreverjen)

Ustaja radni narode ustaja.

Starejše novice