*Fotografija je simbolična
Policijska uprava Murska Sobota v zadnjem času beleži porast vlomov v stanovanjske hiše in tatvine motornih žag ter različnih električnih orodij, predvsem iz odprtih gospodarskih poslopij. Tatvine storilci izvršujejo tako podnevi kot tudi ponoči.

Ob porastu vlomov soboški policisti še posebej opozarjajo vse občane, da poskrbijo za varnost svojih objektov in svojega premoženja, da pazijo na svoje stvari, jih pospravljajo z dvorišč in vidnih mest, predvsem pa da spremljajo dogajanje, saj si storilci pogosto predhodno ogledajo objekte in okolico.

V primeru njihove daljše odsotnosti naj o tem obvestijo svoje najbližje in sosede ter jih zaprosijo, da jim iz poštnega nabiralnika poberejo pošto, občasno prezračijo prostore, s čimer bodo poskrbeli, da ne bo videti hiša zapuščena in bolj vabljiva za vlomilce.

V kolikor opazite sumljiva vozila ali osebe, vas policisti naprošajo, da si zabeležite registrsko številko vozila, opis oseb in smer, kam so se osebe odpeljale. O tem obvestite policijo na številko 113 ali anonimno številko policije 080 1200. 

Lastna varnost najpomembnejša

V primeru, da opazite sledi vloma, ne vstopajte, kajti storilec se lahko še vedno zadržuje v objektu. Ob morebitnem soočenju s storilcem se ne izpostavljajte, zlasti, če je fizično močnejši, oborožen ali jih je več - pomembnejša naj bo vaša lastna varnost!

Do prihoda policistov tudi ničesar ne prijemajte ali premikajte, da se ne bi poškodovale ali uničile sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja, še opozarjajo v Policijski upravi Murska Sobota.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LG f st jj (nepreverjen)

Zamenjat policije...

Starejše novice