FOTO: blic.rs
Pogrešano 12-letnico našli živo in zdravo v vasi ugrabiteljeve matere.

Monika Karimanović, za katero je v Srbiji stekla intenzivna iskalna akcija, je končno na varnem. Spomnimo, da je 12-letno dekle po poročanju medijev izginilo že v petek, 20. decembra, nazadnje pa je bila videna zgodaj zjutraj, ko je bila na poti v šolo.

V iskalni akciji so najprej odkrili njeno šolsko torbo in suknjič, za katerega so sumili, da pripada Ninoslavu Jovanoviću iz vasi Malča, v preteklosti že obsojenega posiljevalca in pedofila, znanega tudi pod imenom "Brivec iz Malče".

V eni izmed vlomljenih hiš so nato našli še Monikine lase in sledi so jih zdaj končno privedle do pogrešane.

Kot poroča blic.rs, so dekle to popoldne našli v zapuščenem vikendu v vasi Svrljiski Mirkovac, od koder prihaja Jovanovićeva mati. Moniko je na svojem posestvu odkril eden od krajanov. Brivec iz Malče naj bi medtem bil na begu. 

Družini je odleglo; mati se je že slišala s hčerjo, ki je sicer lačna, pretresena in objokana, a brez vidnih poškodb. 

V iskanje Brivca kar 800 ljudi

Po besedah srbskega ministra za notranje zadeve bodo dekle oskrbele zdravstvene službe, Jovanovića pa še iščejo - tudi z droni, termovizijskimi kamerami in helikopterji. Za njim je razpisana mednarodna tiralica, a policija dvomi, da je prečkal državno mejo. Na delu je kar 800 policistov, vojakov, lovcev in prostovoljcev.

Storilec sicer ni oborožen s strelnim orožjem, naj bi pa imel nož. V minulih devetih dneh je z ugrabljenim dekletom nenehno menjal lokacije ter se skrival v gozdovih ali zapuščenih okoliških hišah.

Domnevni ugrabitelj obsojeni pedofil

Jovanović, ki prihaja iz vasi Malča, je bil v zaporu zaradi posilstva ženske in deklice, izpustili so ga pa leta 2005. V istem letu je nato napadel dve 12-letnici, eno je posilili, obe pa je ostrigel in nato znova pristal v zaporu.

Jovanović, ki prihaja iz vasi Malča, je bil v zaporu zaradi posilstva ženske in deklice, izpustili so ga pa leta 2005. V istem letu je nato napadel dve 12-letnici, eno je posilili, obe pa je ostrigel in nato znova pristal v zaporu. Znova je prišel iz zapora lani in takoj razburil srbsko javnost, ko je na družbenem omrežju Facebook začel iskati ženske, ki bi mu poslale svoje lase ali se mu pustile obriti. Vzdevek brivec je dobil, ko je na sodišču priznal, da ga britje spolno vzburja. 

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dobrodelnež (nepreverjen)

Fala bauge,ka so rejšili tao diklino..zdaj bi samo še rad v ton leti ka najdejo Maddie..Pa te zavolo menej če bom včasih fertik..

nevenneven (nepreverjen)

TO SO VSE KRIVI SODNIKI....dobi kazen jo odsluži in dela ista sranja dalje.......sedaj ko ga bodo našli ga počiti takoj in je gotovo z tem brivcem.... seveda to bi že morali storiti prvič, ko so ga prijeli.

. (nepreverjen)

upam, da ne bo spet kak idiotski sodnik, ki ga pusti ven čez par let. ker če ja, potem naj začne posiljevat sodnice.

Toti glih (nepreverjen)

Najboljše, da ga sedaj zaprejo skupaj z tistim sodnikom, ki ga je izpustil, v isto celico, pa naj skupaj uživata dosmrtno.

Starejše novice