Trije zamaskirani napadalci so v noči iz četrtka na petek vlomili v župnišče in ranili radgonskega župnika.

Neznani nepridipravi so ponoči stopili skozi okno župnišča, ki so ga z železnim predmetom na silo odprli, pripoveduje radgonski župnik Franc Hozjan. Ker v pritličju hiše verjetno niso našli ničesar, so se po stopnišču odpravili v prvo nadstropje, kjer so bivalni prostori. Tam sta v svojih sobah spala župnik in kaplan Andrej Lažeta.

Župnika iz spanca vrgli glasovi v hiši

"Nisem uspel videti, koliko jih je bilo, saj so me zaslepili s solzivcem in z lučjo. Toliko pa sem vseeno videl, da so bili zamaskirani. Opazil sem dva, kaplan pa je dejal, da so bili trije." Župnika so iz spanca vrgli glasovi v hiši: "Nenavadno mi je bilo, da sem slišal tako pozno ponoči premikanje po hiši. Slišal sem govorico in najprej pomislil, da je kaplan. Nato pa sem zaznal še  druge glasove, a pomislil nisem, da bi lahko bili nepridipravi. Če bi pomislil, da so roparji, bi poklical pomoč iz sobe, ne bi hodil ven." 

Govorili v polomljeni hrvaščini

A naslednjega prizora Hozjan ni pričakoval. "Stopim ven, vprašam, kaj je, in poskušam prižgati luč. A očitno so mi prišli za hrbet na hodniku in ko sem se obrnil, sem že dobil. Najprej sem videl luč, nato sem začutil solzivec v očeh, sledil pa je še udarec po glavi."

Po njegovih besedah so storilci govorili polomljeno hrvaščino in se drli: "Vadi pare, vadi pare!" A župniku se zdi, da je med njimi slišal slovenske besede.

"Očitno storilci niso pričakovali nikogar"

Hozjan še dodaja, da storilci očitno niso pričakovali nikogar v hiši. "Ni jim bilo vseeno, ko so videli, da sva doma dva. Očitno niso pričakovali nikogar. Po udarcu so hitro znova zbežali skozi okno." Škoda po besedah župnika, razen dveh šivov na glavi, ni omembe vredna: "Več viharja so naredili, kot pa sami sebi koristi." Policija storilce še išče.

Preberite še: Trije zamaskirani napadalci pretepli radgonskega župnika

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
@ (nepreverjen)

Na noči s četrtka v petek.

soboški (nepreverjen)

Ka pa te boug te neje čuvo???
Aja on tudi verjetno štrajka.
Premalo ˝darov˝ vernikov.

Peredajs

"soboški", danes jo je dobil po glavi nekdo, kateremu očitno privoščiš. Jutri jo boš dobil po glavi ti. Vse te oblike demokracij in sporočil sodišč, politikov dajejo krila barabam. Nastradal pa bo vedno nekdo, ki v to niti malo vpleten.

soboški (nepreverjen)

Ne privoščim nikomur, vendar zakaj bi verovali v nekaj kar nas ne čuva v dani situaciji??

Gost (nepreverjen)

Je to isti zupnik kot pred pribl. 10leti? Spomnimo se primera, ko je zupnik v Gornji Radgoni pretepel ucenca verouka... Ce je to isti zupnik upam, da se je spomnil tega sedaj, ko jih je sam dobil po picki - vse se vraca vse se placa. Tako ali drugace. Ce pa je v teh letih prislo do menjave zupnika v radgonski cerkvi pa naj pove nekdo, ki je bolj seznanjen z mestom.

Peredajs

"soboški", za tebe je bolje, da ne komentiraš, itak ne veš, kakšne neumnosti in sodbe pišeš.

soboški (nepreverjen)

Gospod Peredajs!!
RAZUMEM.

lauraas (nepreverjen)

Zagovorniki istospolnih so ga, ker je proti pedrom.

Starejše novice