Po spletnih omrežjih so se zadnje dni razširile govorice, da naj bi na Ptuju in v okolici neznanci iz belega kombija nagovarjali otroke in jih skušali zvabiti v vozilo. O dogodkih so bili obveščeni tudi na Policijski upravi Maribor, kjer pa elementov kaznivega dejanja za zdaj niso ugotovili.

Na Policijski upravi Maribor so potrdili, da so bili v zadnjem času obveščeni o treh podobnih dogodkih.

»Policijsko postajo Gorišnica je 8. maja v dopoldanskem času mama enega od otrok obvestila o belem kombiju, katerega voznik naj bi vabil otroke v vozilo. Policisti PP Gorišnica so takoj po prijavi začeli zbirati obvestila v zvezi s pojavom sumljivega vozila in dejanja. Ugotovljeno je bilo, da so se otroci zadrževali pri cerkvi v Cirkulanah, ko naj bi se v bližini ustavilo kombinirano vozilo, znamke VW transporter bele barve, koprskega registrskega območja, v vozilu pa naj bi bil voznik, ki je ogovoril dva otroka in ju domnevno vabil v vozilo.

Policisti prosijo, da jih v podobnih primerih o tem nemudoma obvestite, po možnosti naredite še kakšno fotografijo sumljivega vozila oziroma voznika, da bodo zadevi lahko prišli prej do dna.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice