Kriminalisti so predstavili podrobnosti kriminalistične preiskave v zvezi z lanskim napadom na bankomat v Mariboru in vlomom v podjetje v Limbušu.

Andrej Kolbl, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, je predstavil podrobnosti kriminalistične preiskave kaznivega dejanja velike tatvine in kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva, in sicer napada na bankomat, ki se je zgodil 23. septembra lani.

»V času storitve, so se namreč do trgovskega centra v Mariboru pripeljale neznane osebe. Pristopile so do bankomata in na njem s primernim orodjem zlomile ekran. Skozi nastalo odprtino so v notranjost bankomata odvrgli ročno bombo M52 P3. Zaradi eksplozije je prišlo do poškodovanja bankomata in objekta,« je pojasnil Kolbl in dodal:

»Takoj za tem so ugotovili, da so vrata trezorja bankomata ostala nepoškodovana in da bankovcev ne bo mogoče odtujiti, zato so kraj zapustili, ne da bi si karkoli prisvojili.«

Spomnimo. Napad na bankomat se je zgodil v enem izmed trgovskih centrov na območju Maribora, storilec pa naj bi uporabil ročno bombo.

»Z dejanjem so oškodovali lastnika bankomata za približno 9000 evrov, na samem objektu je nastala materialna škoda v višini 5000 evrov. Z zbiranjem ibvestil in dokazov so kriminalisti nesporno ugotovili, da je navedenega kaznivega dejanja osumljen 35-letni Mariborčan, kdo so njegovi sostorilci kriminalisti še preiskujejo,« je pojasnil Kolbl.

Isti osumljenec je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja velike tatvine, katero je storil med 19 in 21. oktobrom lani, s tem ko je vlomil v podjetje v Limbušu: »Tam je prerezal žično ograjo in vlomil v skladiščne prostore podjetja. Od tam je odtujil različno orodje v skupni vrednosti približno 5000 evrov.« 

Kriminalisti so Mariborčanu v torek odvzeli prostost in ga pridržali, včeraj so ga privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zoper njega odredil pripor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice