Vandal, ki v okolici Gornje Radgone med koruzo na njivah nastavlja jeklene palice, je znova udaril. 

S skritimi predmeti je neznani storilec poškodoval že več kot deset kombajnov, njegovemu početju pa ni videti konca. Ravno minuli torek je bil poškodovan trinajsti kombajn, pri čemer je lastniku bilo povzročeno za najmanj deset tisoč evrov škode. Pomurski policisti pa so včeraj obravnavali še dva nova primera:

"Radgonski policisti so v dveh primerih, na njivah v okolici Lomanoš obravnavali poškodovanje kombajnov. Kot že v več prejšnjih primerih, je neznani storilec na steblo koruze navezal nerjavečo palico, ki je med žetvijo koruze poškodovala kombajn," so zapisali v PUMS.

Kot smo poročali, kmete počasi mineva potrpljenje in od pristojnih organov zahtevajo, da najde storilca. Več o tem preberite v povezanih novicah:

S spleta

Komentarji (26)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
someone1 (nepreverjen)

Nerjaveče palice niso ravno blago široke potrošnje, razrezati nerjavečo palico tudi ni čisto preprosto opravilo, nerjaveče palice se ponavadi kupuje v večjih količinah, ker se rabijo za nadaljnjo predelavo. Torej iskane se zooži na kupca par kom. nerjavečih palic. Trgovine ki to prodajajo pa so tudi za prešteti na prste ene roke. Preprosto. Policisti pa se gredo neko svojo logiko......

Upam, da storilca dobijo in mu naložijo na hrbet z nerjavečimi palicami za vsak polomljen kombajn vsaj 10 udarcev.

Horgoš (nepreverjen)

Radar bi trbelo postaviti. To je tudi vse kar policija v tem primeru lahko stori.

In reply to by someone1 (nepreverjen)

Goričanec 2 (nepreverjen)

Drüjgo taok nevejo, ka se njin v gaobec prpelaš pa nikoga nejtrbej iskate!

In reply to by Horgoš (nepreverjen)

Učo (nepreverjen)

Kaj pa je narobe, če kdo nastavi rostfraj štango

In reply to by Goričanec 2 (nepreverjen)

df (nepreverjen)

Tebe bi trbelo redno kresnoti z palico po tilniki pa te bi znal.

In reply to by Učo (nepreverjen)

hajdinjak (nepreverjen)

Učo ........... Nej ka bi se ge moral zagovarjati tij .

In reply to by Učo (nepreverjen)

Res je res (nepreverjen)

Pa ka do našli toga idiota že inauk..Pa naj z letali ali helikopterji ali kak drugače preletavajo okolico,ali napravijo kako zanko kjer bodo ujeli tega psihopata..
Saj zato pa je plačana policija,ka napravi red,nej pa ka stavlajo in kaznijo narod keri keri vozi 5km več od predpisanega.
Ajdi spravite se pa najte toga idijota..

Gost 5 (nepreverjen)

Težko dandanes najdeš policaja, ki ima interes, da zadevo razreši.
Kot je nekdo povedal se marsikaj da narediti z pregledom prodaje materiala saj se tega proda dosti manj kot navadnega jekla. Če je storilec tako zabit pa je tako ali tako plačal z kartico ali pa pokazal kakšno kartico zvestobe. To da do zdaj niso našli ta pravega ali pa da bi vsaj imeli nekaj osumljencev pa je sramota za policijo.

Vprašanje pa je kaj je motiv da to nekdo dela. Včasih se je to delalo zato ker niso plačevali najemnine ali pa njive, ki so jo kupili, ali pa kakšne zamere med ta velikimi.

Bi pa tukaj lahko država ali pa župan pomagal, mladce, ki so na podpori nagnat na njive, da pregledajo.

In reply to by Res je res (nepreverjen)

Indašnji (nepreverjen)

Velika je razlika med seljakon pa seljačino!

kuna (nepreverjen)

Če in ko ga bodo dobili, bo šlo za banalen razlog nekega primitivnega reveža, ki ga bodo nazadnje razglasili za neprištevnega.
Država mu bo (če mu seveda bo) naložila kazen v obsegu nekaj 100€, ga priprla zaradi ponovitvene nevarnosti recimo do decembra, ko ne bo kaj za žeti in potem ga bodo spustili na prostost, do naslednjega leta...če ga seveda dobijo.
Oškodovanci poškodovanih kombajnov in kmetje zaradi izpada dohodka, pa se bodo morali odločiti za zasebno tožbo, ki pa bo brez pomena, če gre za nekega reveža, ki je na sociali, oziroma ga zaradi motenosti zaprejo v neko ustanovo.
Le komu je in bo v interesu, da se privede krivca pred roko pravice?

POLICIJA IN DR… (nepreverjen)

Pri nas je policija in država za en klinc, nobena večja država v svetu nas ne upošteva, nimamo dobrih odnosov.
Kako bi ga edino lahko odkrili bom zdaj nekaj zapisal kar poznam. Američani imajo tako razvito satelitsko tehniko, da lahko kjer koli na zemlji iz vesolja čitajo časopis in zasledijo in spremljajo vsakršno gibanje, Tako da jim ne bi bil noben problem pogledati posnetke in ugotoviti in locirati tipa ali skupino, ki to nastavlja. Ampak ker naši vladajoči politiki ( še posebej levi) do ZDA vodijo neko politiko norčevanja nimamo kaj čakati da bi nam pomagali.

čarni vrag (nepreverjen)

Čudno, kako to da Amerikanci s to svojo super tehniko niso ugotovili odkod so leteli droni na rafinerijo v Saudski Arabiji.

In reply to by POLICIJA IN DR… (nepreverjen)

ZA ČRNI VRAG (nepreverjen)

Slabo si seznanjen, Amerikanci 100 % vejo od kod so leteli droni nad Saudsko Arabijo in to ves čas trdijo.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Mogoče res vejo, a nobenega DOKAZA niso pokazali.

In reply to by ZA ČRNI VRAG (nepreverjen)

12 (nepreverjen)
Aha-aha (nepreverjen)

Dobra , kaj dobra , vrhunska ideja , da bi američani preko satelita gledali kdo po SLO nastavlja kovinske palice po koruzi , res , ideja vredna start- up-a .

čarni vrag (nepreverjen)

To bi bilo super. Recimo ka se pelaš z biciklinom. Naenok te zača šrajfati pa letiš v kukorco, da se olajšaš. Ameriški satelit javi našim policajon tvojo pozicijo, marica prišiba, zgrabijo te in idejo s teov. Niti rit si nemreš zbrisati.

In reply to by Aha-aha (nepreverjen)

Ni samo vandal (nepreverjen)

Govori se da je slo za tatvine in da imajo ukradeno mehanizacijo ...

Učo (nepreverjen)

nerjaveče palice niso poceni in kmetje bi leiko bili zadovoljni
da jih lahko zastonj dobijo

E-na lastovka (nepreverjen)

Ni vrag, da vsaj dva človeka ne vesta za storilca! Razpisati dobro nagrado prijavitelju, katerega identiteta
bi morala biti skrbno varovana.

niripsa (nepreverjen)

Nekateri komentatorji dobro razmišljajo. Dvomim, da policija dela tako intenzivno na tem. Res je, da četudi koga dobijo je potrebno stvar tudi dokazati. Če ga nihče ni videl je težko. Tudi kakšni DNK sledovi so že verjetno zabrisani zaradi vremenskih dogodkov. Več kot očitno je, da se zadeva dogaja na zelo ozkem in točno določenem območju. Možno je tudi, da so bile cevi nastavljene v koruzo že davno poleti. Tako, da sedaj opazovati nima smisla. Prepričan sem, da je to bilo nastavljeno veliko prej. Seveda so se komaj sedaj pojavile, ko se je pričela žetev. Ista slika se pojavlja večkrat. Policija je zapisala, da bi naj šlo za palice. Tehnično je velik razlika med palico in cevjo. Tak, da morajo točno vedeti, kaj iščejo. V enem članku nekaj dni nazaj je bila slika kombajna in nekaj polomljenih zarjavelih delov. Iz tiste slike ni bilo ravno videti, da so stvari vredne 10 tisočakov. Tudi to je zanimivo, da se VEDNO takoj reče, da je škode za 10 jurjev. Na tisti sliki star kombajn, ki cel ni vreden toliko. In na koncu bo, kot je že en zapisal, da bodo našli nekega prizadetega siromaka, ki mu ne bo kaj vzeti. Če ga zaprejo bo strošek države in še neprišteven bo. No, zanimivo je tudi bilo na eni sliki, ko je cev ali palica, kar že je še ovita na koruzi. Očitno so jo šli iskat in našli ali pa je kdo že prej vedel, kje je? Poraja se ogromno vprašanj. Ne bi me presenetilo, če bi šlo tudi za kakšne zavarovalniške goljufije. Niti slučajno, da koga kaj obdolžujem. Samo razmišljam o vseh možnih scenarijih. Mogoče obstaja povezava med lastniki njiv, kjer je bilo nastavljeno. Komu so kaj dolžni? Lahko kakšen star greh in je sedaj na delu maščevanje. Ali navadni vandalizem? Ne! Vandalizem je nekaj kar nekdo naredi po trenutnem navdihu večkrat tudi v afektu. Ne bi šel vandal več kot 10 krat na njivo nekaj nastavljat. In še po vrhu vsega prej poiskal glih nerjavečo cev. Vandal bi vzel kaj je prvo pri roki.
Še nekaj. Ko sem bil otrok so šli kmetje trgat koruzo. Ne daleč od mene so bili kmetje, ki so še imeli konja in so šli z vozom na njivo in popoldan domov pripaljeli cel voz koruze. Doma so jo potem kožühali ali ličkali po slovensko. Pri kožühanji sem bil tudi sam zraven. Pa še kakšen s harmoniko se je pojavil in se je zapelo zraven. Pa dobra kmečka jüžina in domača pijača sta bili. Koruza se je spravila v "korožjok" in se luščila sproti po potrebi. In nobena živina ni bila lačna.

Gigant (nepreverjen)

Idiot neprištevn!

In reply to by niripsa (nepreverjen)

niripsa (nepreverjen)

Res, Gigant v norosti. Še pisati ne znaš. Imaš kakšen argument? Ehhh, kaj ti veš, kaj je to argument!

In reply to by Gigant (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Niripsa, veliko govoriš, pa malo poveš!
Če je kombajn zarjavel, še ne pomeni da škoda ni enaka kot na novem kombajnu.
Če ti crkne na Mercedesu turbina, je vseeno ali je star ali nov, škoda za popravilo je enaka.

In reply to by niripsa (nepreverjen)

Kozmonavt (nepreverjen)

Zakaj ne aktivirajo skupino ,ki tako uspešno odkriva ilegalne nasade konoplje v Prekmurju ? 100% zanesljivo.

Júlia_Goncalv

Google plača 90 USD na uro, moj zadnji plačani ček je bil 8000 USD 100 ur spletnega časa. Ne morem verjeti, kako preprosto je bilo, ko semm ga enkrat poskusil tukaj

...... >>>>>>>>> w­w­w­.­C­a­s­h­F­l­o­w­7­7­.­C­o­m

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice