Na silvestrsko noč je več kot 700 policistov neposredno na terenu skrbelo za varnost.

Silvestrska noč je bila za policiste delavna, kljub temu da letos ni bilo organiziranih javnih prireditev, saj so skupno obravnavali enajst prometnih nesreč, 120 kršitev javnega reda in miru ter 20 kaznivih dejanj.

V preteklih dvanajstih urah so na interventno številko policije 113 sprejeli 1178 klicev. Med 318 interventnimi klici je bilo petnajst dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje.

Na področju prometne varnosti so policisti obravnavali deset prometnih nesreč s premoženjsko škodo in eno, v kateri je prišlo do hudih telesnih poškodb. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika in zasegli štiri vozila zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov.

Javni red in mir je bil kršen v 46 primerih na javnih krajih in 74-krat v zasebnih prostorih, policisti so pridržali devet kršiteljev.

Obravnavali so tri kazniva dejanja nasilja v družini, zaradi zaščite žrtev nasilja v družini pa so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo največ premoženjskih kaznivih dejanj.

Poleg tega so policisti prijeli še štiri osebe zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Policisti so opravili tudi več poostrenih nadzorov, pri katerih so nadzirali kriminalna žarišča in ugotavljali kazniva dejanja in prekrške.

V povezavi s spoštovanjem veljavnih vladnih odlokov so policisti 31. decembra 2020 v okoli 2000 nadzorih izrekli 32 opozoril in izdali 20 plačilnih nalogov ter hitrih postopkov.

Nekatere nadzore so opravili tudi na podlagi 21 sprejetih prijav o domnevnih kršitvah odlokov s strani občanov.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Busybee (nepreverjen)

jaz pa želim vsem pripadnikom in simpatizerom leve politične opcije
da

da jim i sin zeta domov pripelje
in hči snaho
To bi bila dovolj velika kazen za njihovo family

Sandokan II (nepreverjen)

Nemogoče. To je že storil tvoj dober prijatelj Jozsef Szajer.

In reply to by Busybee (nepreverjen)

...... (nepreverjen)

Glavno ka se domaci narod v glavo jebe.. saki ceden policaj kazen v ne napise.. tisti keri se pa v rit vlecejo tisti pa tak nanc v gostilno ne vupa ka dobi konkretno po gobci.. na pusco pa nanc ne vupajo iti ka bi kakso racijo napravili.. pfuj goveda..🤮🤮

stary1 (nepreverjen)

ali je tebi biik v glavo prdnil
da take neumnosti pišeš

In reply to by ...... (nepreverjen)

CheGurevara (nepreverjen)

Ves čas skoraj eno leto dolge nevarnosti v podobi avtoritarnega režima na oblasti je država talka natančno 13 poslank in poslancev, ki so Franc Jurša, Jurij Lep, Ivan Hršak, Branko Simonovič, Robert Polnar, Igor Zorčič, Janja Sluga, Branislav Rajić, Gregor Perič, Monika Gregorčič, Mateja Udovč, Dušan Verbič in Mojca Žnidarič. Teh 13 poslancev je krivih za fašizem, ki ga imamo v Sloveniji.

Karl Marx (nepreverjen)

kaj se sekiraš
smo ga pač popušili ko stara kurba
enkrat eni
enkrat dugi

In reply to by CheGurevara (nepreverjen)

Starejše novice