Včeraj se je na avtocesti iz smeri Dolga vas proti Lendavi zgodilo nekaj, kar se ne bi smelo dogajali. Voznik ali voznica osebnega avtomobila je namreč po avtocesti peljal v nasprotni smeri.

O tem priča tudi priložen videoposnetek, na katerem je jasno, da je nekdo na avtocesti z avtomobilom iz smeri Dolge vasi proti Lendavi peljal v nasprotno smer. 

Oseba v srebrnem Renaultu je avtocesto zapustila na uvozu in s tem povzročala splošno nevarnost za vse voznike, ki bi v tistem trenutku lahko pravilno peljali po avtocesti iz Lendave proti Dolgi vasi. Kdaj točno je oseba začela vožnjo v nasprotni smeri ni znano.

Kaj storiti v takem primeru?

V kolikor se pred vami pojavi vozilo, ki vozi v napačno smer je pomembno vedeti, da se bo nasproti vozeče vozilo najverjetneje držalo desne strani avtoceste. Zato se umaknite na vozni pas in o tem obvestite policijo ali Prometno-informacijski center za državne ceste.

V kolikor se na napačni strani avtoceste znajdete sami, se nemudoma ustavite. Ne vozite vzvratno, ustavite na robu vozišča, vklopite utripalke in pokličite pomoč. Vozila ne obračajte in ne hodite čez vozne pasove.

Kakšne so kazni?

Po Zakonu o pravilih cestnega prometa je vožnja v nasprotni smeri na avtocesti seveda prepovedana. Kazen za takšno dejanje znaša najmanj 1.200 evrov in osemnajstimi kazenskimi točkami, kar posledično privede do odvzema vozniškega dovoljenja.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice