Voznik osebnega avtomobila je na prehodu za pešce zbil peški.

Danes popoldne je v Nemčavcih prišlo do prometne nesreče.

Po prvih podatkih je voznik osebnega avtomobila na zaznamovanem prehodu za pešce trčil v dve peški in ju telesno poškodoval. Stopnja poškodb trenutno še ni znana, so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
A79 (nepreverjen)

Odsevna telesa, svetla oblačila, preventivno obnašanje, malo hitrejše prečkanje prehoda, itn. Ne pravim, da je to vzrok za to nezgodo, pravim kaj pogrešam vsak dan na cesti. Realna podoba so temna oblačila, brez odsevnih teles, prečkanje prehodov v stilu polžev, na da bi se prepričali, če to lahko varno storijo.
Zlato pravilo: pešec se lahko ustavi v trenutku, avto pač ne.

L! (nepreverjen)

Ampak tudi, če je v temno oblečen in ga zbiješ, verjetno ne pobegneš, ne?

In reply to by A79 (nepreverjen)

gostja111 (nepreverjen)

Ali je pobegnil? Nikjer ne piše.

prekmurje zbudi se (nepreverjen)

To je verjetno najbolj nevaren cestni prehod v Prekmurji in samo čudo je da že prej kdo ni povozil pešca ali kolesarja.
Tu je zelo hitra cesta , obenem pa je levo in desno zelo nepregledna. Tudi če voznik avta vozi po predpisih mora zelo paziti ,posebno pozimi ali ob neugodnem vremenu , da mu pešec,posebno nevarni pa so kolesarji , ki lahko v trenutku prečkajo cesto in iznenadijo voznika.
Najboljši bi bil tukaj podvoz za pešce in kolesarje ki hočejo čez cesto, vendar zaradi financ to ne bo izvedljivo.
Druga najbolj elegantna rešitev za varno prečkanje pešcev in kolesarjev na tem mestu bi bila izgradnja MINI KROŽNEGA KRIŽIŠČA, kot to imajo vzemimo v Avstriji pri vhodu v trgovino Hofer.
Če bi bilo mini krožno križišče bi vozniki ko bi se približevali križišču , avtomatsko znižali hitrosti na minimum in tako zelo povečali varnost prehoda ceste za pešce in kolesarje.

Prehod (nepreverjen)

Prehod za kolesarje!

nevenneven (nepreverjen)

sem šofer in dostikrat tudi pešec v M.S. Ko vozim gledam to mularijo, slušalke v ušesih, ko pride do prehoda ne pogledajo levo-desno oni samo šibajo preko prehoda, ker mislijo da so BOG I BATINA, če so na prehodu, ker bodo lahko tožili šofera, če jih povozi, ker vsak pešec bo tudi iztožil za lepe peneze povzročitelja nesreče, a ti se ne zavedajo, da lahko ostanejo na INVALIDSKEM VOZIČKU, potem ti pa penezi dosti več ne pomagajo......dobro je napisal A79 pešec se lažje zaustavi kot pa avto če glih pelje samo 50 km.

bingelj (nepreverjen)

Točno tako, kot je večina napisala najlepše pa prvi komentator. Pisci članka pa poudarili na označenem prehodu. Hmm, kakšne pa je neoznačen??? Ehhh, nekateri pač mislijo, da če je nekaj označeno, da je potem tam pešec vsemogočen in ga nihče ne more podreti. Še vedno veljajo vse zakonitosti, kot jih je prvi komentator navedel. Sedaj je zelo hitro tema, stekla so ponavadi zarošena, če dežuje je še huje. Ljudje v temnem oblačilu. Danes večina po "defoltu" v črnem, da ga četudi ga obsvetiš ne opaziš.

pozorni (nepreverjen)

Tisto goščero do vulkanizera 4m od ceste vö strejbite, ošterđašove ciprese glij tak, pešce in bicikliste pa navčite, ka se lepau stavijo, ka nemajo prednoste, poglejdnejo okauli sebej in se prepričajo, če lejko prejk ceste idejo. Naj pa ka san dožijvo glij tü, ka sta se dva biciklista tirala pa nej lejvo pa nej desno, pač pa z cejlof močjof prejk. Ešče dobro ka je vodnej bilau pa san njiva že od daleč vido, ka se neta stavila.

MadaFaka4rill (nepreverjen)

Za grmovje se strinjan, ne ven pa zakoj bi ti bile oštarđašove ciprese na poute?? Vej so pa na zunanjon dele ovinka. Druga stran-uvoz na igrišče, to je pa porazno!!!

In reply to by pozorni (nepreverjen)

Starejše novice