Zagledala sta policijo in na motorju poskušala pobegniti. Izkazalo se je, da je bil mladi voznik pijan.

Patrulja PP Gorišnica je včeraj okoli 14.30 vozila po lokalni cesti iz smeri naselja Moškanjci v smeri naselja Muretinci. V naselju Zagojiči je dohitela voznika motornega kolesa.

»Ko je voznik opazil, da je za njim policijsko vozilo, je takoj pospešil, nato pa je zapeljal iz lokalne ceste na poljsko oziroma povezovalno asfaltirano cesto po nasprotnem voznem pasu Zagojiči - Gajevci. Ko sta policista to opazila, sta zapeljala za njim in na poljski cesti vklopila modre luči in sireno,« poročajo iz Policijske uprave Maribor. 

Voznik se po besedah policije na znak sirene in modre luči ni ustavil in peljal v smeri naselja Gajevci. V samem naselju je zapeljal na dvorišče stanovanjske hiše, kjer je parkiral motorno kolo. Voznik in sopotnik sta peš poskušala zbežati s kraja. Policisti so ustavili vozilo in ju prav tako peš zasledovali ter oba izsledili.

»Voznik se je ob prijetju policistu upiral tako, da so bila uporabljena prisilna sredstva, sopotnik pa je bil prijet brez upiranja. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za 16-letnika iz okolice Ptuja, za voznika pa je bilo ugotovljeno, da gre za voznika začetnika, ki je vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,58 mg/l izdihanega zraka,« še pojasnjujejo možje v modre.

Zoper voznika bodo spisali obdolžilni predlog Okrajnemu sodišču na Ptuju.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kmetovski (nepreverjen)

"Na motorju bežala pred policijo..." haha.. koja slovnica... hahaaha... na motorju se pelješ .. poden od podna

mamica goricka (nepreverjen)

tu je tak ka ci kaj proti sobotainfo napises vcase admin nasteple minuse kriza.. novinarski mobing

Starejše novice