Pomurski policisti so imeli opraviti z nasilnim tujcem, ki je nezakonito prevažal šest tujih državljanov in v napadu poškodoval policista.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Murska Soboto, sta policist Policijske postaje Ljutomer in vojak minulo soboto, nekaj pred 5. uro pri opravljanju nalog varovanja državne meje v naselju Šprinc z utripajočimi modrimi lučmi in zvočnimi signali skušala zaustaviti osebni avtomobil znamke Chrysler, nemških registrskih številk. 

Vendar pa voznik znakov ni upošteval in je z nezmanjšano hitrostjo vožnjo nadaljeval v smeri naselja Veščica. Po približno 500 metrih vožnje je vozilo ustavil in pričel bežati.

"Policist je nemudoma stekel za voznikom, ga pozival naj se ustavi, česar pa ni upošteval. Pripadnik slovenske vojske je medtem zavaroval zaustavljeno vozilo, saj je bilo v vozilu opaženih več potnikov. Policist je voznika čez približno 100 metrov dohitel in ga podrl na tla," so zapisali v PUMS.

Nato je med prerivanjem na tleh prišlo do napada na policista, pri čemer sta osumljeni in policist bila lažje telesno poškodovana.

Napadel in poškodoval policista, odjeknila tudi strela

Kot pojasnjujejo soboški policisti, se je policist uspel obraniti in ker je opazil, da napadalec obvlada borilne veščine, tudi odskočil od napadalca, izvlekel službeno pištolo in ga opozoril, da bo streljal, če se ne ustavi.

"Ker napadalec kljub pozivom ni prenehal z napadom, je policist iz službene pištole izstrelil dva opozorilna strela v varni smeri na bližnjo njivo. Nato je napadalec nadaljeval z begom v smeri naselja Veščica. Policist mu je sledil in ga dohitel v trenutku, ko je na kraj prispela druga patrulja. Policista sta napadalca obvladala z uporabo prisilnih sredstev."

Prevažal šest tujcev

Z zbiranje obvestil in opravljenim ogledom kraja kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da je 39-letni državljan Srbije v vozilu nezakonito prevažal tri državljane Indije in tri državljane Bangladeša. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito. 

Osumljenemu državljanu Srbije je bila odvzeta prostost in bo kazensko ovaden zaradi kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države in Preprečitev uradnega dejanja uradni osebi. Po privedbi na sodišče je bil zoper njega odrejen pripor.

*Naslovna fotografija je simbolična.

S spleta

Komentarji (31)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
TTX

Navadite se, še malo pa do dnevne novice to v našoj regiji.

btk (nepreverjen)

Izstrelil opozorilna strela, ko se je vnovič podal v beg, stel v nogo...

Kekec103 (nepreverjen)

Strel v nogo? To ni akcijski film. 20 cm tarco ki se nepridevlivo premika ne zadene profesionalni ostrostrelec kaj pa se policist kateri strelja enkrat na leto.

Pa ce bi zadel gre po nogi ena najbolj pomembnih arterij. Kost bi rascefrala arterijo in boom 3 min pa je mrtev.

Ko streljas na tarco streljas da ga ubijes ne ranis.

In reply to by btk (nepreverjen)

Arrogant Bastard (nepreverjen)

Chresiler ... hahahahahahaha ...

POLITIČAR (nepreverjen)

Slovenija varna država - Evangelij po Serpetinšku.

gfgdfg (nepreverjen)

Mednarodna zascita bi mogla biti zavrnjena! Nej v Indiji, nej v Bangladese nega vojne. Direkten avion nazaj!

čarni vrag (nepreverjen)

Nejasen je meni smisel ukrepanja policaja. Saj bodo tile migranti lepo kot gospodje prepelani v Ljubljano, v azilni center. Te pa lejko tam uživajo ali pa nadaljujejo pot v Germany.

? (nepreverjen)

čarni vrag, če ti je nejasen smisel ukrepanja policista sporoči na policijo svoj naslov in bo vse dobilo svoj smisel. Kot sem ti zadnjič napisal, si ti ena cvetka tega portala, vendar v negativnem smislu.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

žarpo (nepreverjen)

hotel je povedati, da bi bil edini smisel policije in njihovega izpostavljanja, če bi jih tako kot v bivši komunistični jugi graničarji lepo šcccc in uzela jih je magla. Brez papirjev pač ni prehoda.

In reply to by ? (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ti izgleda še vedno živiš v totalitarnem sistemu, kjer so zatirali svobodo govora. Z vso odgovornostjo trdim, da je celotno postopanje državnih organov Slovenije nesmiselno. Kako lahko nekdo, ki ilegalno vstopa v državo zaprosi za azil? Ali lahko tudi ropar banke, ki ga ujamejo med ropom pove, da se je samo šalil in ga policaji peljejo na pijačo. Seveda policaji niso niti najmanj krivi za cel cirkus, ki se dogaja na meji. V resnici so krivi volilci, ki volijo politike, ki jim je zavarovanje državne meje in varnost državljanov Slovenije deveta briga. Država, ki ni sposobna zavarovati svoje meje ni država.

In reply to by ? (nepreverjen)

? (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

čarni vrag, kdo pa je država? Pišeš v stilu enega in edinega (totalitarni, volilci ki jim je deveta briga...) in ni čudno da imaš sprane možgane!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Kot vidim, si ti nej sposoben razmiti to kaj jaz pišem. Ne sekiraj se, nej si edini!

In reply to by ? (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Čarni vrag seveda ne razumem, nisem na nivoju JJ in tebe...hahaha

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Si ti mogoče kakšen policaj ali politik? Ali moram imeti tvojo dovoljenje za pisanje? Tvoje mnenje o meni, me niti najmanj ne zanima.

In reply to by ? (nepreverjen)

Kalimerči (nepreverjen)

? Komentator , kaj je zdaj , ka se kurčiš brezveze , kaj je problem , če nekdo pove svoje mnenje ali bomo tebe pod nickom ? morali vprašati za dovoljenje.

? (nepreverjen)

kalimerči!
Kreteni se brez veze kurčite tukaj gor! Policist opravlja svoje delo, se izpostavlja za varnost drugih, potem pa brezdelneži pišete takšne neumne komentarje. Si kdaj kaj naredil za to Slovenijo ali samo črpaš in črpaš?

In reply to by Kalimerči (nepreverjen)

tadejh

Če bi patrulja bila sestavljena iz dveh policistov, ne pa iz policista in rezervista SV bi postopek stekel malo drugače!! Še sreča, da se je policist rešil napada!!

worldwide (nepreverjen)

Pa tudi, če bi na sveti bilo menje zabitih maloumnih lidij, keri podeljujejo mandate lidan keri širijo "demokracijo" z ognjem in mečem v korist multinacionalk, bi bilo menje takšnih primerov. Skozi zgodovino so razne kolonialne države, verske skupnosti, interesne skupnosti, multinacionalke...... izkoriščale lidij po svejti in jih imele skozi stoletja za sužnje. Zdaj gda jin pa njihova dejanja trkajo na vrata pa so krivi trenutni politiki, policaji, vojska, levičari, pa ne ven što vse še nej..... samo tiste se nigdar ne okrivi, kero so dejansko cejlo tou sranje na sveti skuhali. In mi moremo zdaj to sranje prenašati. Te pa se najdejo lidje, večinoma maloumni volilci desnih strank, keri so jezni na drek keroga morejo zdaj pojesti, v isti sapi pa zagovarjajo tiste keri so jin tej drek skuhali in postregli.

In reply to by tadejh

VRANA (nepreverjen)

worldwide
Maloumne so tvoje levičarske floskule... Kak daleč nazaj bi pa po tvoje naj šli v zgodovino, da bi vse krivice, vojne,.... odpravili oziroma, da bi bilo pravično???? Vojne, spopadi,... so potekali vso zgodovino... Zakaj bi se naj mi počutili odgovorne za dejanja drugih??? Mi živimo TUKAJ in SEDAJ !! In samo retardirani levičar bo branil in varoval tistega, ki ga napada, ki je ILEGALNO prišel čez mejo. Pri besedi ILEGALNO bi se vsaka debata morala končati !!!

In reply to by worldwide (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Jaz zbiram prostovoljce, da bomo šli v Turčijo. Od Erdogana bomo zahtevali odškodnino za turške rope po Prekmurju. Res je minilo od tedaj kakih 400 let, a pravica je pravica.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Najboljše, da greš kar pred Belo hišo in to poveš Trumpu oz. bolje, trenutno je v Londonu... da ti bo bližje. Vrana ti je lepo napisal. Od mene samo to: toliko kritizirani Orban teh težav nima. Ograjo takoj, pa še policija mislim da ima tam dovoljenje, da strelja.

Po svoje v redu, da se je naš policaj uspel obraniti pred izgleda močnejšim nasprotnikom. Kaj pa če ne bi? Ne vem od kod vodilnim logika, da se ne sme braniti z orožjem? Čisto enostavno: če je ogrožen, bi po mojem moral streljati v telo... in pika. Če bi to tihotapci vedeli... verjemi, ne bi bežal, ampak bi od straha stal na mestu!

Tako tihotapci, kakor tile migranti vejo... da jim neke sile nihče ne bo naredil. In sedaj nam že tepejo uradne osebe. Včeraj praktično nisem bil doma, zato tudi ne vem: so v kakšnih poročilih na TV sploh to omenili ali pa so po nalogu naše leve levičarske vlade vse to spet zamolčali?

In reply to by worldwide (nepreverjen)

Ghost (nepreverjen)

Rezervist SV je varoval ilegalce da ne pobegnejo, ko se je tihotapec pretepal s policistom in kot je napisano je policist imel precejšnjjo srečo da je lahko potegnil pištolo in streljal drugače bi se verjetno za njega končalo slabo z kakšnimi težjimi poškodbami....kje je tu logika rezervista SV? bolje da sva oba pretepena ne pa da je on gledal kako očitno močnejši Srb pretepa kolega..Sedaj se vidi kako vojaki delajo oz morajo delat raje pazi ilegalce kot na varnost policista...

TV (nepreverjen)

Vojak ne sme posredovati! Saj nima nobenih pooblastil pri delu na meji.

In reply to by Ghost (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Smešni so ti slovenski zakoni. Kot da bi jih pisali idioti. Če bi bil jaz na mestu tega vojaka SV, bi nedvomno pomagal kolegu policistu, pa zakon gor ali. Boljše je biti živ kriminalec, kot pa mrtev heroj.

In reply to by TV (nepreverjen)

nagicigan (nepreverjen)

zakaj je pa strelo na njivo, v jajca naj bi ga trufo pa srbin lejko zna borilne veščine,samo te njemi več ne bi pomagale.

Balkan (nepreverjen)

Srbin ma bar jajca!

takoj (nepreverjen)

pameti pa nej.....nagnali smo jih 91, pa jih bomo tudi gnes, če bo potrebno, skuper s takimi izdajalci, nedomoljubi!

In reply to by Balkan (nepreverjen)

Balkan (nepreverjen)

Vsak se znajde kak zna gnes den samo ka do pejnez pride!To je vse normalno.Probati ni greh!

Bpd (nepreverjen)

hahaha opet se vijdi kak ma Janša prav, zaprejti mejo po zgledi Avstrije, pa tudi pozaprejti tej švercere, keri izkoriščajo migrante ......in našo zakonodajo!

markow83 (nepreverjen)

Meja s HR je zaprejta, ka ti nej jasno.

In reply to by Bpd (nepreverjen)

hah (nepreverjen)

zaprejta?....luknjasta kak ementalec ;-)

In reply to by markow83 (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice