Policisti v Varaždinu preiskujejo ovadbo 58-letnega slovenskega državljana, ki je bil žrtev goljufije.

Neznanemu moškemu, ki se je po telefonu predstavil kot kriminalist iz Zagreba, je prejšnji mesec izplačal več 10.000 evrov kot nadomestilo za pomoč pri pravosodnem postopku, poroča STA.

Neznani moški je prejšnji mesec poklical 58-letnika in se predstavil kot kriminalist iz Zagreba. Povedal je, da je seznanjen s pravosodnim postopkom, ki ga slovenski državljan vodi proti več družinam na Hrvaškem zaradi goljufije. 

Izrazil je pripravljenost, da bi pomagal 58-letniku, da bi čim prej dobil denar od ene od finančnih institucij, so danes zapisali na spletni strani varaždinske policijske uprave.

Potem ko je Slovenec sprejel ponujeno pomoč, je moški zahteval in tudi večkrat dobil denarno nadomestilo. Prejel je več 10.000 evrov, nato se Slovenci ni več oglašal po telefonu. Policisti nadaljujejo s preiskavo okoliščin kaznivega dejanja in iskanjem storilca, so dodali.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pax (nepreverjen)

Škoda, da bedaku ni pobral še več denarja. Človeška neumnost res nima meja.

čarni vrag (nepreverjen)

Kak je samo te idiot prišo do pejnez?

JJ2019 (nepreverjen)

Slovenci misle da so pametni in da poznavaju vse v bivši Jugoslaviji

stric vili (nepreverjen)

Ta je res popolni bedak. Bedak z denarjem. Prej so ga že ogoljufali, da se je pravdal in izgleda za velike denarje. In očitno so ga poznali, da rad nasede in so si ga še enkrat privoščili.

rafael (nepreverjen)

Sam si je kriv kaj pa naseda

sijo1972 (nepreverjen)

tej bi še moral kazen plačati ka je budala

Starejše novice