Na regionalni cesti Trate - Lenart, izven naselja Ledinek, se je zgodila tragična prometna nesreča. Zaradi poškodb je v bolnišnici sinoči umrl 10-letni otrok.

Do prometne nesreče je prišlo okoli 16.10, ko so bili na kraj nemudoma napoteni policisti in reševalci, saj so dobili informacijo, da sta poškodovana voznik motornega kolesar in otrok, kot voznik kolesa.

Tako motorist kot kolesar sta vozila iz smeri Trat proti Lenartu. Izven naselja Ledinek, v bližini kilometrske označbe 7, je otrok začel zavijati v levo na stransko cesto, voznik motornega kolesa pa ga je pričel prehitevati in pri tem s prednjim delom motornega kolesa trčil v kolo, zaradi česar sta oba padla po vozišču.

Otrok med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade in je bil v prometu udeležen sam. Poškodovanega otroka so s helikopterjem prepeljali v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da je bil hudo telesno poškodovan. Ob 22.28 so iz bolnišnice OKC PU Maribor obvestili, da je otrok zaradi poškodb umrl.

V UKC Maribor je bil prepeljan tudi voznik motornega kolesa, ki pa je lažje poškodovan. Opravil je preizkus z alkotestom, ki je pokazal, da voznik ni vozil pod vplivom alkohola. V nesreči je sicer nastala tudi premoženjska škoda, ki po nestrokovni oceni znaša 1.150 evrov.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vipko
Truplo

Po napisanem sodeč je za nesrečo kriv otrok, žal pa je to glede tragičnosti dogodka sedaj popolnoma vseeno. Morda bi lahko preživel, če bi imel na glavi čelado in verjetno tudi "pravilno" pripeto.

Velikokrat namreč vidim, da imajo otroci te čelade več ali manj samo "podveznjene" na glavo v smislu, da se zadosti predpisom oz. spremljevalci niti ne vejo pravilno pritrditi čelade na otrokovo glavo.

Starši, otrok (pa seveda tudi mi ostali) mora imeti na glavi čelado pripeto tako, da lahko največ dva svoja prstka porine pod brado pod tiste vezice čelade! Nič več...! Vsaka čelada ima odzadaj še regulator, s pomočjo katerega se vsede čelada pravilno na glavo. Vzeti si nekaj časa in vse to urediti. Za svoje in dobro bližnjega, če skrbimo zanj!

Nepravilno pripeta čelada verjetno ne bo pomagala, če ta prej pade z glave, predno udeleženec pri padcu udari ob asfalt, kakšen drug trdi predmet!

Take stvari... lahko rešijo življenje! Meni je pri padcu v Črni gori počila čelada... in to ne neka iz Hoferja, pa tudi ta nekaj že pomaga oz. bolje taka, kot nobena!

Super (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ja, se vidi. Imaš posledice.

In reply to by Truplo

kava (nepreverjen)

Otrok ne more biti kriv za nobeno prometno nesrečo, pravi zakon. Zveni nelogično, je pa povsem razumno.

In reply to by Truplo

čarni vrag (nepreverjen)

Le kakšen smisel ima to zdaj, ko je otrok mrtev?

In reply to by kava (nepreverjen)

Toti glih (nepreverjen)

Predvsem pri otrocih in starejših na cesti moraš vedno upoštevati, da bodo naredili nekaj nepredvidenega, zato moraš prilagoditi vožnjo temu primerno. Ne morem kriviti motorista niti otroka, ker ne vem okoliščin, vendar bi se verjetno lahko izognila tej tragediji. Sožalje svojcem.

Kolesar2019 (nepreverjen)

Ne glede na to, da gre za nesrečo s tragičnim izidom, se moram strinjati s Truplom. Otrok je očitno nenadoma zavil na levo, direktno pred motorista. Mogoče zakon res pravi, da za nesrečo ne more biti odgovoren otrok, ampak v tem primeru tudi voznik motorja ne more biti. Odgovornost je v tem primeru na starših.

Prihodnost (nepreverjen)

Mi rabimo več kolesarskih stez v tej državi!!!

Sigmund (nepreverjen)

Ne zagovarjajte sedaj motorista!! Preveč dobro vem, ker jih vidim vsak dan, kako divjajo. V naselju divja, da grmi in rohni. Sred naselja lahko vidimo narisan krog, ki ga nariše z zadnjim kolesom in potem črto čez krog, ko spelje. Sam VEDNO, ko vidim otroka na cesti in tudi drugega kolesarja zmanjšam hitrost, ker ne vem, kaj bo naredil, da je lažje PREPREČITI nesrečo. NI bistvena čelada, kot se bodo sedaj vsi obesili na to. Bistveno je PREPREČITI nesrečo !!!!! Otrok je nepredvidljiv! Hudo je, ker danes srečamo na cesti ljudi, ki vidijo le sebe, svoj motor ali avto in svoj velik ego. Za druge okrog jim je malo mar. Motoristi pri tem še posebej izstopajo. Če bi zavijal avtomobil bi se za motorista drugače končalo. In spet bi krivili tistega, ki je zavijal. Oni, ki pa od zadaj prileti, kot sneta sekira pa očitno ni nič kriv.

Vipko
Truplo

Mnenja sem, da si zadevo glede motoristov preveč posplošil? Iz napisanih dejstev itak ne vemo, kako je motorist vozil? Morda 30 na uro in je otrok zavil ravno takrat, ko sta bila nekako vštric?

"Čelado na glavo za varno zabavo" smo nekdaj imeli slogan pri portalu bicikel.com! Žal je otrok ni imel... in večja verjetnost je, da bi ostal živ z njo, kakor je sedaj tragično preminil brez nje!

Kot sem napisal pri prvem komentarju, čelado je smiselno " pravilno" uporabljati. Meni je verjetno že rešila življenje, morda bo jutri vam!

In reply to by Sigmund (nepreverjen)

Starejše novice