Policija potrdila, da v zvezi s smrtjo 57-letnika iz območja Lenarta preiskuje uboj. 60-letnemu bratu žrtve so odvzeli prostost.

Kot smo poročali včeraj, so v nedeljo pozno zvečer na območju Lenarta našli zabodenega 57-letnega moškega. Po besedah policije so bili na kraj poslani policisti Policijske postaje Lenart, ki so pri izvedbi prvih nujnih ukrepov ugotovili, da je bil poškodovan z ostrim predmetom.

Policija: Moški je umrl nasilne smrti

Z opisanimi okoliščinami sta bili seznanjeni dežurna državna tožilka in dežurna preiskovalna sodnica, ki je vodila ogled kraja ter odredila sodno obdukcijo. 

»Pri izvedbi procesnih opravil je bilo nesporno ugotovljeno, da je moški umrl nasilne smrti in da je njegova smrt posledica kaznivega dejanja uboja,« so potrdili iz Policijske uprave Maribor.

Prostost odvzeli bratu

Kaznivega dejanja je utemeljeno osumljen 60-letni moški, kateremu so policisti včeraj, ob 3.40, odvzeli prostost, in bo danes s kazensko ovadbo priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožno sodišče v Mariboru. Gre za tri leta starejšega brata žrtve.

Za kaznivo dejanje uboja je predpisana zaporna kazen od petih do petnajstih let.

Tagi

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice