Iz Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so sporočili, da se je v Občini Lendava zgodila delovna nesreča.

V Lendavskih goricah je bil ob 8.39 uri med delom hudo poškodovan moški. Po naših informacijah naj bi delavcu medtem ko je v zemljo vrtal luknje za stebre veliki vrtalni stroj zagrabil nogo.

Primer vrtalnega stroja

Zaradi resnosti poškodb so aktivirali tudi gasilce IGE Nafta Lendava in posadko s helikopterjem LPE z dežurno ekipo reševalcev HNMP Maribor.

Gasilci IGE Nafta Lendava so s tehničnim posegom rešili poškodovanega in zavarovali kraj pristanka helikopterja, poškodovanca pa so prepeljali v Splošno bolnišnico Murska Sobota.

*Slika je simbolična

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Janez komunist (nepreverjen)

Moški hudo poškodovan med delom z vrtalnim strojem, na pomoč tudi helikopter

ali je prišel na pomoč k vrtanju
ali na pomoč k ponesrečencu

Veste slovenački jezik je treba v sredstvih javnega obvečšanja strogo poštovati

Prekmurec3 (nepreverjen)

Če je hudo poškodovan, mu verjetno helikopter s posadko ni nudil pomoči pri vrtanju. Je pa zanimivo da se novice o helikopterski pomoči pojavijo vsakič, ko helikopter posreduje v našem okolišu. Veste zakaj je tako? Ker je tega veliko premalo. V Avstriji, ter preostalih državah Evrope, je posredovanje helikopterja ob hudih nesrečah, ogrožujočih življenjskih stanjih nekaj povsem normalnega.

Landini

To pa je posledica tega, da imaš dva helikopterja za celo državo. Če bi se pa država odločila za nakup 4-5 namenskih reševalnih helikopterjev, bi pa vse spet govorili, da je to predrago. Da ne govorim o vzdrževanju in plačevanju posadke. Vsi bi mi imeli vse. Ampak zastonj.

In reply to by Prekmurec3 (nepreverjen)

Prekmurec3 (nepreverjen)

Ja, res je. 2 helikopterja sta za celo državo, vendar na ministrstvu razmišljajo, da bi helikopter ki pokriva področje Štajerske in Pomurja ukinili, saj je premalo izkoriščen. Pa veš zakaj je premalo izkoriščen? Ker se ga urgentne ekipe ne posložujejo. Največ ga v Pomurju koristijo na področju Ljutomera, pa še to zdravnik, ki si helikopter upa poklicati. Ker moraš helikopterski prevoz podkrepiti z argumenti, za kar pa rabiš znanje, si ga marsikateri zdravnik ne upa poklicat.

In reply to by Landini

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Jaz pa mislim,da je nudil pomoč pri vrtanju,,,Zakaj pa ne Vse je možno ,,dok smo še živi i zdravi

roza cvet 7 (nepreverjen)

Pomoč pri "vrtanju" rabiš ti, Tujec, ker ti je vrtalnik že crknil. Oprostite, pišem v njegovem stilu.

Janez Komunist (nepreverjen)

Kaj pa je alkotest pokazal.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

kako pa lahko na vrtlniku opraviš alkotest,, Ti bedanec komunajzerski,,opet ne poznaš pravil slovenskog jezika,, pišeš kar neki

Moral bi napisati >> Jeli je alkotest v izdihanem zraki, udeleženca ki je upravljal z vrtalnim strojem pokazal vsebnost alkohola,,< Ti Janez komunist si zabit ko dedov lulek in nič čudnega da je KPJ propala ko 13 prase, če pa je imela takšne člane kot si ti,, bumbarje

In reply to by Janez Komunist (nepreverjen)

Starejše novice