Foto: Policijska uprava Celje
Ne boste verjeli. Policisti so na štajerski avtocesti med kontrolo prometa ustavili voznika kombija z odprtimi vrati, ki je v zadnjem delu prevažal skoraj tono razstreliva. Poglejte priložene fotografije.

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj zjutraj, med kontrolo cestnega prometa na avtocesti A1, med vožnjo iz smeri Arje vasi proti Šempetru opazili, da so se vozniku kombiniranega vozila, med vožnjo po prehitevalnem pasu, odprla vrata tovornega prostora.

Zaradi nevarnosti, da bi tovor, naložen na tovornem vozilu, padel po vozišču avtoceste, so voznika ustavili. Pri kontroli vozila in tovora so ugotovili, da je voznik prevažal razstrelivo Emulex in Poladyn, električne detonatorje in 250 metrov vžigalne vrvice.

Skupna masa eksploziva je znašala nekaj več kot 800 kilogramov.

Opisano razstrelivo, detonatorji in vžigalna vrvica se uporabljajo pri miniranju v kamnolomih.

Foto: Policijska uprava Celje

Zoper voznika uvedli prekrškovni postopek

Poleg tehnične neurejenosti vozila, zaradi katere so se vrata tovornega prostora odprla, so policisti ugotovili še druge nepravilnosti.

Med drugim malomarnost pri nalaganju in pritrjevanju tovora ter neskladje med prevozom in izdanim dovoljenjem za prevoz eksploziva.

Pri prevozu eksploziva so zaradi zagotavljanja varnosti v cestnem prometu posebej predpisane zahteve, ki pa jih voznik in pravna oseba nista zagotovila. Zoper voznika, pravno osebo in odgovorno osebo pravne osebe, so zato celjski policisti uvedli prekrškovni postopek.

Foto: Policijska uprava Celje

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
anton77 (nepreverjen)

Ta je prava slovenska.... Saka čast!

asdasd (nepreverjen)

Saj je imel zagotovljeno varnost, da ne bi poškodoval vrat jih je pustil kar odprta.

In reply to by anton77 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Katastrofa na kakšen način se pri nas prevaža eksploziv. Pa vžigalniki se ne smejo prevažati skupaj z eksplozivom.

Starejše novice