FOTO: Facebook (Krajinski park Goričko)
Močan veter 'skuštral' streho Gradu na Goričkem.

Močan veter je včeraj v več krajih po državi povzročal precejšnje nevšečnosti. Slovenijo je namreč prešla hladna fronta, z njo pa tudi močnejši severni veter, zaradi katerega so v Agenciji Republike Slovenije za okolje izdali tudi opozorilo.

Močan veter je ponekod dosegal hitrosti od 70 do 90 kilometrov na uro, krajevno celo okoli 100 kilometrov na uro. 

V Pomurju je veter podiral drevesa in povzročal motnje v oskrbi z električno energijo, vreme pa je, kot kaže, zagodlo tudi Krajinskemu parku Goričko. Slike škode, ki jo je utrpel grad na Goričkem, so delili na svojem uradnem profilu na družbenem omrežju Facebook.

Kot so zapisali, sta posnetka nastala včeraj, malce pred peto uro popoldan. Kaj se je dogajalo po tem, pa naj bi bilo vidno danes. 

»Dejstvo je, da so slemenjaki na strehi po navodilih konservatorjev Zavoda za varstvo kulturne dediščine na tem delu strehe pritrjeni samo z vetrnimi sponkami, ki očitno novim vetrovom niso kos. Novi strešniki in slemenjaki so tudi tanjši in lažji. Izdelali so jih v Križevcih pri Ljutomeru, takrat še v Tondachu, sedaj v Wienerbergerju. Grad je obnavljal Pomgrad s podizvajalci,« so zapisali v Krajinskem parku Goričko.

Sedaj se bodo torej morali lotiti popravila »grajske pričeske«.

FOTO: Facebook (Javni zavod Krajinski park Goričko)

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice