Nenavadna delovna nesreča na avstrijskem štajerskem je bila usodna za 36-letnega Slovenca.

Na ponedeljkovo popoldne se je v kraju Veliki sveti Florijan (Gross Sankt Florian), ki je dobro uro oddaljen od Murske Sobote, zgodila tragična delovna nesreča. 36-letni državljan Slovenije, zaposlen  v obratu za predelavo mesa, je pri čiščenju padel v mesoreznico.  Sodelavci so mu želeli pomagati, a je bila vsakršna pomoč zaman. Slovenec je na kraju nesreče umrl. Tako so, bolj skopo, poročali avstrijski mediji, tudi časopisu Kleine Zeitung.

Danes so znane podrobnejše informacije o nesreči. Mesoreznica je bila usodna za 35-letnega mesarja iz Globoke pri Ljutomeru. Dejan Nečemer, sin mame Majde in očeta Vekoslava, je svoje drage, tudi brata Slavka, zapustil na očetov 62. rojstni dan. Domači so bili šokirani, predvsem zatem, ko so slišali, da je Dejanu mesoreznica dobesedno zdrobila glavo. Dejan je po njihovem poročanju želel premakniti kos mesa, ki se je zataknil v mesoreznico in z glavo naprej padel v delujoči stroj.

Dejan Nečemer je že po končani šoli odšel iskat srečo v Avstrijo, z njegovo izvoljenko Karin iz bližine Lipnice si je želel ustvariti družino, zato je delal od deset do dvanajst ur na dan. Dejan je živel več kot deset let v Avstriji, a večni mir bo našel na domačem, ljutomerskem pokopališču.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dkv (nepreverjen)

Zelo primitiven članek, sploh pa a je treba pisat kaj je naredil stroj? Avstrijski komentar je ok, naši pa kot da bi uživali v podrobnostih. Res lepo do svojcev.

lepabeseda

Joj, joj, slovnica! Vejice, velike začetnice! Nujno rabite lektorja.

gost (nepreverjen)

"...sin mame Majde, očeta Vekoslava in brata Slavka..."

Po tem takem je bil sin od vseh treh.

gost (nepreverjen)

Delal je več deset ur na dan... neverjetno novinar

Cheap_

Sožalje svojcem. Ampak članek o taki temi pa mora biti "Tragična nesreča na delovnem mestu" in pika.
Ne pa osmrtnica in podrobnosti, kot slovenske novice.

masjter (nepreverjen)

ka je to, osmrtnica? od kda pa te na naslovnico dejvlete? pa fajn, lepe podrobnosti, tak za zajtra v petek, ka te zbudi.

rejsan, ka je to za članka?

dupont

zadnjič ste tak hitro poročali, ka ste vse skup znapisali.

eto je pisalo, ka je puco mešalnik, notri spadno in mrou. me je že melo, ka bi pijto, ka je tou za varnostnih ukrepov, ka se mašin puca, kda obratuje.

pa te še nepismenost novinarov tu gor ...

SP-01 (nepreverjen)

Prijatelj počivaj v miru.
Glede samega članka..... kaže res primitivnost novinarjev, brez vsakega občutka do sočloveka, kar se kaže že v samem naslovu.... samo da se povečuje gledanost..... SRAM VAS BODI!

Starejše novice