Policija je včeraj na mejnem prehodu Gruškovje v enem izmed tovornih vozil odkrila sedem migrantov, ki so skušali nezakonito prestopiti državno mejo, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Sumljiva pletenica

Okoli 17.20 je v Slovenijo vstopal 50-letni državljan Turčije, voznik tovornega vozila s pripetim priklopnim vozilom, oboje turških registrskih oznak.

Policisti so pri pregledu vozila ugotovili, da je bila pletenica, na kateri je carinska zalivka, na desni strani vozila prerezana in nato s pomočjo igle, ki je bila vstavljena v prerezana konca pletenice, ponovno sestavljena.

S testi odkrili skrite mladoletnike

Možje v modrem so zaradi tega pri nadaljnjem pregledu uporabili tudi tehnična sredstva. Tester za ogljikov dioksid je pokazal močno povečano vrednost, detektor srčnega utripa je nakazal možnost, da so v priklopnem vozilu osebe, meritev z napravo RALEN pa je bila pozitivna.

"Ker je na podlagi opisanega obstajala verjetnost, da so v notranjosti tovornega prostora skrite osebe, so policisti opravili temeljit pregled notranjosti priklopnega vozila in med tovorom našli sedem oseb, ki so se na tak način poskušali izmakniti mejni kontroli in tako vstopiti v Republiko Slovenijo. Vsi so bili državljani Afganistana, stari pa so bili 14 oziroma 15 let," so zapisali na Policijski pravi Maribor.

Vsem sedmim so policisti zavrnili vstop v državo in jih že sinoči predali hrvaškim varnostnim organom.

FOTO: PMP Gruškovje

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sssssss (nepreverjen)

Lendavska 17b bo nov dom migranot v MS

sobocka (nepreverjen)

Vsi ti begunci so mladoletni a?

Starejše novice